Helemaal in Kerstsfeer!
Helemaal in Kerstsfeer! Foto:

Kerst vier je op Fort Pannerden

PANNERDEN/DOORNENBURG - Ook nu, tijdens deze corona-tijd is Fort Pannerden open tijdens de kerstvakantie en in de weekenden. Voor de feestmaand is het fort vanaf half december geheel in kerstsfeer aangekleed.

Denk aan honderden lampjes, kerstbomen en mooie sterren. En wat is er mooier dan zo’n oud fort, aangekleed in kerstsfeer? Bij deze warme sfeer hoort natuurlijk lekkere glühwein en kerststol, beiden alléén op 19 december verkrijgbaar. De expositie ‘Vlucht en strijd’ van de Historische Kring Doornenburg is ook tijdens de kerstvakantie nog te zien. Er zijn foto’s en filmbeelden te zien die een beeld geven van de oorlog en de bevrijding van Doornenburg. Een belangrijk onderdeel van deze expositie is het thema vlucht. In 1944 moesten de inwoners uit de regio vluchten vanwege de naderende strijd tussen de geallieerden en de Duitsers. Iedereen werd geëvacueerd. De expositie is er nog tot half januari.
Het is ondertussen een traditie op Fort Pannerden, het nieuwe jaar beginnen we met midwinterhoornblazers. Op zondag 2 januari, vanaf half 2 zal de midwinterhoorn op verschillende plaatsen in, op en rondom het fort te horen zijn. Een goed begin van 2022.
Het fort is alle weekenden te bezoeken tussen 11.00 en 17.00. Op 25 en 26 december is het fort gesloten, vanaf dinsdag 28 december tot en met zondag 9 januari is het weer open, behalve op Nieuwjaarsdag en maandag 3 januari. Natuurlijk kunt u ook deze dagen kiezen uit ons reguliere aanbod met audiotours, kinderspeurtocht ‘Expeditie Pannerden’ en escaperoom-spel ‘Elements’. Het is raadzaam vooraf toegangskaarten te reserveren via de website. Kijk voor meer informatie en onze meest actuele coronamaatregelen op www.fortpannerden.eu.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding