Afbeelding
Foto:

Kunstwerk! geeft een antwoord op jouw goede voornemen

ZEVENAAR - Wat is jouw goede voornemen voor 2022? Ben je van plan om jezelf te ontwikkelen op het gebied van taal, kunstzinnige vorming, muziek of cultuur? Dan moet je bij Kunstwerk! zijn. Luister je liever naar één van de sprekers over het verleden of literatuur? Ook dan kun je bij Kunstwerk! je hart ophalen. Maar er is meer…wat dacht je van het bewonderen van de Liemerse geschiedenis in het Liemers Museum? Of het stimuleren van (digitale) geletterdheid bij jong en oud met digitale cursussen en het Liemers Taalhuis? Of het nu gaat om het leren van een vreemde taal, bloemschikken, samen op kookles, of eindelijk op gitaarles gaan. Kunstwerk! wil graag bijdragen aan een beetje geluk in je leven en wil je stimuleren, prikkelen, uitdagen en enthousiasmeren. Want Kunstwerk! is er voor jou!

Begin van 2022 starten we met de volgende cursussen, kijk voor het volledige aanbod op www.liemerskunstwerk.nl

Cursus Frans

Als je een nieuwe taal leert, wil je die natuurlijk goed leren spreken en verstaan. Bij de taalcursussen staat spreek en luistervaardigheid centraal. Je oefent veel, zodat je de taal snel eigen maakt. Een taal is nauw verbonden aan de cultuur van een land. Denk bij het Nederlands aan het typische woordje ‘gezellig’. Zo heeft elke taal bijzondere woorden waar een eigen gebruik of waarde bij past. Je leert tijdens de cursus dus ook over de cultuur van een land.

Datum: woensdag 12 januari 2022
Aantal lessen: 12
Tijd: 19.00-20.30 uur
Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar

Liedbegeleiding op akoestische gitaar (vanaf 18 jaar)

Word de nieuwe Bob Dylan
In deze cursus leer je in groepsverband de basisakkoorden, waarmee je moeiteloos elke popsong, folksong of evergreen van Bob Dylan tot Adele kunt begeleiden. Je moet wel zelf voor een gitaar zorgen. We hebben een cursus voor beginners en een cursus voor cursisten met enige ervaring. 

Datum: dinsdag 18 januari 2022
Aantal lessen: 10
Tijd: 18.30-19.15 uur
Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar

Kookles: Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes

Vooral voor de exotische gerechten wordt er vaak gegrepen naar een pakje, zakje, kruidenmix en dergelijke. Terwijl je met een beetje kennis en een aanvulling op je kruidenlade vaak al een heel eind komt. We gaan heerlijke gerechten maken van over de hele wereld, puur en zonder (of met heel veel minder) E-nummers. Ingrediëntkosten: € 10,- p.p./les (totaal € 40,-), te voldoen aan de docente tijdens de eerste les.

Datum: donderdag 20 januari 2022
Aantal lessen: 3
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar

Kookles: Koken voor mannen

Wat is er nu leuker dan met een stel mannen de keuken in te gaan en vervolgens gezellig samen alles op te eten? Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: Hollandse keuken, Indische keuken, Thaise keuken en Verrassingskeuken. Van alle gerechten krijg je de recepten mee. Ingrediëntkosten: € 15,- p.p./les (totaal €60,-), te voldoen aan de docente tijdens de eerste les.

Datum: woensdag 2 februari 2022
Aantal lessen: 4
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar

Workshop bloemschikken Valentijn

Haal de natuur in huis met de cursussen bloemschikken. Het hele jaar door heeft de natuur veel moois te bieden. Doe daarom creatieve ideeën op voor mooie voorjaarsstukken, deze bloemschikcursus wordt er extra aandacht besteed aan het maken van een romantisch stuk speciaal voor Valentijn.

Datum: Woensdag 9 februari 2022
Aantal lessen: 1
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: Turmac Cultuurfabriek, Zevenaar

Afbeelding