De dames verkochten maar liefst 250 chocoladeletters
De dames verkochten maar liefst 250 chocoladeletters Foto:

Ladies Circle 48 Liemers steunt Metakids

LIEMERS - De dames van Ladies Circle 48 de Liemers hebben voor de tweede keer op rij een chocoladeletter actie gedaan voor stichting Metakids, een organisatie die zich inzet om geld op te halen voor onderzoek naar metabole ziekten.

Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Elk jaar steunt Ladies Circle 48 de Liemers een goed doel, waarbij zij zich belangeloos inzetten. Hiervoor steunden zij onder aner de Linda Foundation met een Ladies Night in Pathé Arnhem. De dames van Ladies Circle 48 de Liemers hebben ruim 250 chocoladeletters verkocht en er is totaal een bedraag van € 1.272,50 opgehaald voor stichting Metakids. "We zijn enorm blij dat we juist in deze gekke tijd toch nog een actie op touw hebben kunnen zetten om ons steentje bij te dragen aan zo'n mooi doel als Metakids", vertelt voorzitter Joyce Mulder.
Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens. Meer dan 10.000 gezinnen hebben één of meerdere kinderen met een metabole ziekte. In alle gevallen wordt een kind zonder behandeling ziek en in plaats van dat het kind opgroeit, begint een proces van aftakeling. De impact van metabole ziekten is dan ook enorm. De stichting Metakids gelooft in een wereld waarin alle metabole ziekten behandelbaar zijn en geen kind meer hieraan hoeft te overlijden. Daarom wordt er geld ingezameld voor onderzoek.
De Ladies Circle is een internationale serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar die zich inzet voor vriendschap en goede doelen. Nederland heeft 74 Ladies Circles. De Ladies Circle 48 de Liemers bestaat momenteel uit tien gedreven dames die zich voor zowel landelijke als lokale doelen inzetten.
Dit gebeurt door het inzamelen van geld voor goede doelen door de handen uit de mouwen steken met het organiseren van een feestavond, loterij of kledingbeurs, of door vrijwilligers in het zonnetje te zetten.