Burgemeester Arend van Hout (Westervoort)
Burgemeester Arend van Hout (Westervoort)

‘Blijf zorg en solidariteit tonen’

Algemeen

Opnieuw hebben we een kerstperiode met beperkingen. En hoewel we allemaal meer dan klaar zijn met het coronavirus, zitten we, jammer genoeg, nog midden in de aanpak daarvan. Dat geeft geen aanleiding voor een vrolijke eindejaarsboodschap. Door alle maatregelen worden de kerstdagen en oudejaarsavond zo anders dan we hadden gehoopt. De horeca, de middenstand die net weer een beetje waren opgekrabbeld, krijgen opnieuw zware klappen. De mensen in de zorg blijven zwaar overbelast.
Lichtpuntjes zijn er gelukkig ook. Hoewel de omikronvariant besmettelijker is dan eerdere versies van het virus, lijkt het erop dat deze leidt tot minder ziekenhuisopnames. En de boostercampagne komt eindelijk goed op stoom. Ga vooral die prik halen, dat maakt de kans dat u ziek wordt een stuk kleiner en verkleint ook de kans dat het virus wordt overgedragen. Dat is niet alleen belangrijk voor u, maar ook voor uw familie, vrienden en de gehele samenleving.

Wat ook een lichtpunt is dat Westervoort altijd een dorp is geweest waar mensen betrokkenheid tonen en aandacht hebben voor elkaar. Die zorg, die solidariteit zijn essentieel om samen uit deze crisis te komen, tenslotte leeft niemand voor zichzelf alleen.

Vanuit die gedachte wens ik iedereen een gelukkig én gezond 2022!

Arend van Hout