Afbeelding
Foto:

De bieb is gewoon geopend!

ZEVENAAR - De bibliotheken zijn als “essentiële dienstverlening” gekenmerkt en daarom zijn alle bibliotheken van Kunstwerk! tijdens deze lockdown tot 17.00 uur geopend.

Wel is het dragen van een mondkapje verplicht, een coronatoegangsbewijs is daarentegen niet nodig. Kom langs voor het lenen van een boek, maar ook voor hulp bij het aanvragen van een QR-code of het maken van een boosterprik afspraak. Tevens mag je in de bibliotheek werken.

Wat kan er wel?

Moet je werken en is het thuis te druk? In de bibliotheek zijn diverse werkplekken ingericht. Wil je er even tussenuit met de kinderen? Kom dan samen tussen de kinderboeken snuffelen. Wil je blijven oefenen met taal? Voor elk niveau zijn er boeken aanwezig. Wil je iets opzoeken op internet, maar geen computer thuis? In de bibliotheek staan diverse computers, waar je gratis gebruik van kunt maken. Uiteraard liggen ook de nieuwste kranten en tijdschriften voor je klaar.

“Na het verplicht sluiten van ons theater en het niet kunnen openen van het vernieuwde Liemers Museum, zijn we blij dat we met de bibliotheek in ieder geval iets kunnen betekenen voor de inwoners van de Liemers. Ook het inloopspreekuur gaat regulier door.” Aldus Bert Frölich, directeur/bestuurder Kunstwerk!

Informatiepunt Digitale Overheid

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is een landelijk begrip bij de bibliotheken. Bij het IDO worden mensen geholpen met de diensten van de Overheid. Hiervoor zijn in de bibliotheken speciale inloopspreekuren waar een professional voor je klaar zit om alle vragen te beantwoorden en te helpen bij diverse zaken. Dit kan onder andere zijn om een afspraak te maken voor de boosterprik of voor het aanvragen of updaten van de QR-code. Want wist je dat je je QR-code moet updaten na je boosterprik? Ook voor het aanvragen van een DigiD biedt de bibliotheek hulp. In Duiven kan je terecht op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. In Westervoort ben je welkom op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur en in Zevenaar op dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur. Ook buiten deze inloopspreekuren zijn er vaak professionals aanwezig. Let op: 31 december en 1 januari is de bibliotheek gesloten.

Wat kan er thuis?

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar de bibliotheek te komen, zijn er diverse online mogelijkheden met je bibliotheek abonnement. Met de online bibliotheek app leen je e-books en luisterboeken voor alle leeftijden. Wanneer je liever tijdschriften leest, heb je keuze uit 16 tijdschriften in de app TijdschriftenBieb. Deze apps zijn te downloaden op je telefoon of tablet via de App Store. 

Iedereen is welkom bij de bibliotheek, ook als je geen lid bent. Kijk voor alle activiteiten en openingstijden van de bibliotheek op www.debibliotheekliemers.nl.

Afbeelding