Gerrie
Gerrie Foto:

Even voorstellen

ZEVENAAR - We hadden op deze plek graag de Filmladder met de mooiste films willen vertonen welke deze week te zien zijn in Filmhuis Zevenaar. Maar nood breekt wetten en wat is er nou leuker dan de mensen achter de schermen van het Filmhuis voor te stellen? Deze keer is de beurt aan Nan Hoesté en Gerrie Verkuijlen van de PR- werkgroep. Een onmisbaar team dat ervoor zorgt dat jullie op de hoogte zijn van alle films en wat er verder speelt binnen Filmhuis Zevenaar.

Nan Hoeste

Ik ben Nan Hoesté, getrouwd met Johan en we hebben samen vier zoons grootgebracht. Zij zijn geboren in het Liemerse land en willen hier ook niet weg. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet in ieder geval. Opgegroeid in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kwamen we in 1970 naar Zevenaar. Een kleine stad dat toendertijd al de ambitie had uit te groeien tot een gemeente van 30.000 inwoners. Wij kregen een woning op Zonnemaat, de eerste nieuwbouwwijk van Zevenaar.

Zevenaar en ik moesten erg aan elkaar wennen. Maar door te gaan werken raakte ik al snel ingeburgerd binnen de Zevenaarse samenleving. Alleen ... er was hier nog weinig vertier. En al helemaal niet op het gebied van Kunst en Cultuur. Zodra er iets georganiseerd moest worden, stond ik altijd met de neus vooraan. Maar eerst moesten er kindertjes grootgebracht worden. Circa 2010 stond ik, als bezoeker van het Filmhuis, al snel te trappelen om hier iets te gaan betekenen. Ik sloot me aan bij de werkgroepen PR en podium. Bij PR gaat mijn hart uit naar het onder de aandacht brengen van films bij de verschillende doelgroepen. Ik zal een voorbeeld geven. Draait er bijvoorbeeld een film over Nurejev, dan schrijf ik de balletscholen in de Liemers aan. Met als reden a. hen een goede film op hun vakgebied niet te willen onthouden en b. het Filmhuis nog meer onder de aandacht te brengen. Want wat is er fijner dan een goede film te bekijken in een mooie filmzaal met een geweldig geluid, bekenden te ontmoeten en 's avonds onder het genot van een drankje nog even na te praten? Van de stap om me aan te sluiten bij het Filmhuis, heb ik geen dag spijt gehad.

Gerrie Verkuijlen

Mijn naam is Gerrie Verkuijlen. Ik woon in Didam sinds 1998 met André, met wie ik in januari 44 jaar getrouwd ben. We hebben een zoon en een dochter die beiden in Arnhem wonen.

Na 13 jaar in een woonwinkel gewerkt te hebben, ben ik ruim 7 jaar geleden als operator/kassamedewerker bij het Filmhuis gestart. En aangezien de Brabantse familie niet in de buurt woont, beschouw ik de Filmhuizers als nieuwe familie.
Mijn hobby’s zijn natuurlijk film en documentaires kijken. Maar ook musea bezoeken, knutselen en sinds 2021 Pitch & Putt golf. Sinds 2021 versterk ik ook de PR werkgroep, wat een sterke team geworden is met mooie plannen voor 2022. Het Filmhuis heb ik uitgekozen omdat film en het culturele me wel liggen. En tevens om collega's te hebben. Ik heb door de jaren heen veel mooie, indrukwekkende en interessante films en documentaires gezien. Eén van mijn favoriete films is ' Three Billboards Outside Ebbing, Missouri '.

We hopen je zodra het weer kan te mogen ontvangen in ons Filmhuis in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar. www.filmhuiszevenaar.nl

Nan
Filmhuis Zevenaar