Enrico Dueñas Hernández. (Foto: Vitesse Media)
Enrico Dueñas Hernández. (Foto: Vitesse Media) Foto: Vitesse Media

Middenvelder gaat terug naar Vitesse

ARNHEM - Enrico Dueñas Hernández sluit in de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen weer aan bij de selectie van Vitesse. De 20-jarige aanvallende middenvelder was uitgeleend aan FC Eindhoven, maar Vitesse heeft gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hem vervroegd terug te halen.

Dueñas zette begin augustus zijn handtekening onder een nieuw contract bij Vitesse, dat loopt tot medio 2024. Tegelijkertijd werd de creatieve speler verhuurd aan FC Eindhoven. De middenvelder startte voortvarend bij de Brabantse Keuken Kampioen Divisie-club, met drie goals in zes optredens, maar kwam daarna wat minder aan spelen toe.
Tijdens de uitleenbeurt leefde Dueñas zijn Salvadoraanse droom. Hij vierde op 3 september zijn officiële debuut voor de nationale ploeg van El Salvador. Inmiddels staat de teller voor de offensieve middenvelder al op acht interlands, die hij speelde in het kader van de WK-kwalificatiereeks van de CONCACAF.
Zijn hoogtepunt beleefde Dueñas op 8 oktober, toen hij zich tot matchwinner kroonde tegen Panama (1-0 winst). Voor zijn interlanddebuut speelde de zoon van een Salvadoraanse vader en een Finse moeder ook al drie kwalificatieduels voor de Olympische Spelen met El Salvador Onder 23.
In de zomer van 2018 maakte Dueñas de overstap van Ajax naar de Vitesse Voetbal Academie. Op 17 december debuteerde het talent in het eerste elftal tijdens het bekerduel met Willem II, een dag voordat hij zijn eerste profcontract tekende. Daarna maakt hij ook nog tweemaal zijn opwachting in de Eredivisie.