Afbeelding
Foto:

Beloning voor buurtpreventie Duiven-Noord

DUIVEN - En zo was het ineens weer december. Het is een goed gebruik om deze tijd van het jaar terug te blikken op de afgelopen tijd en ook weer vooruit te kijken naar hopelijk een heel nieuw jaar vol met lichtpuntjes. Zo ook de coördinatoren van BPT Duiven-Noord.

"Graag wensen we elkaar het allerbeste toe. Onze samenleving draait voor een groot deel op vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen. Ons team van lopers draagt vrijwillig bij aan de veiligheid in de wijk Duiven Noord (de Woerd), door op enig moment in de week preventief een ronde te lopen met een zichtbaar BPT-hesje. Hoeveel preventie dit precies geeft, zullen we nooit weten, maar al voorkomen we hiermee maar 1 inbraak per jaar, dan zijn we al blij. Want een inbraak heeft zeer veel negatieve impact op degenen bij wie wordt ingebroken. Tijdens corona zijn in het algemeen landelijk veel minder inbraken geweest, want heel veel mensen waren vaker thuis dan voorheen. Deze tijd gaat (hopelijk) snel voorbij en dan kan de inbreker ook weer actief worden. Juist dan kan het BPT weer een nuttige bijdrage leveren.
De gemeentelijke organisatie heeft zeker waardering voor wat wij doen, want met onze inspanningen ondersteunen wij de “overbelaste” politie. Reden voor de gemeente Duiven om een bescheiden geldbedrag ter beschikking te stellen, zodat er een eindejaarspresentje gekocht kon worden. Daarbij gaf de Jumbo nog iets lekkers uit de winkel als sponsoring en om ons aan te moedigen. Hierdoor konden we onze lopers blij verrassen met wat heerlijkheden voor tijdens de feestdagen.
Uiteraard gaan we ons ook in 2022 weer inzetten voor de veiligheid in onze prachtige wijk. Er zijn altijd nieuwe lopers welkom, want er zijn enkele “gaten” in de weekagenda. Als je je wilt aanmelden, of als je hierover informatie wilt, kan dat via  bpt.duivennoord@gmail.com