Inloopavond 4 oktober, waarbij inwoners inspraak hebben geleverd aan het verkiezingsprogramma van GroenLinks
Inloopavond 4 oktober, waarbij inwoners inspraak hebben geleverd aan het verkiezingsprogramma van GroenLinks Foto: Merlijn de Jonghe

GroenLinks bouwt aan de ideale dorpen

Algemeen

DUIVEN - Eens in de vier jaar vinden in Nederland gemeenteraadsverkiezingen plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Dan mogen ook de inwoners van de gemeente Duiven hun stem uitbrengen. In de Duiven Post van deze week stelt een aantal partijen zich voor. Vandaag online GroenLinks.

Met veel trots delen wij ons verkiezingsprogramma. De afgelopen maanden zijn wij met onze leden en inwoners uit onze gemeente in gesprek geweest om tot dit veelbelovende programma te komen.

Het is een programma geworden die een heldere inkijk geeft in de toekomst. ‘Met dit programma zetten we lijnen uit die voor onze gemeenschap nieuwe rijkdom doet creëren. Waar gemeenschappelijke ruimtes weer worden benut voor de menselijke maat. Voor ontmoeting, spel, beweging en groen. Waar een sociale basis bijdraagt aan gelijke kansen voor jong en oud. En mensen gezamenlijk tot oplossingen voor de klimaatcrisis komen, zonder elkaar uit het oog te verliezen.’ aldus Merlijn de Jonghe, lijsttrekker voor GroenLinks.

Die blik op de toekomst is belangrijk. We hebben met z’n allen meegemaakt hoe een land tot stilstand kan komen, zonder helder perspectief. Een stip op de horizon biedt de mogelijkheid om met vertrouwen en samenwerking ergens naartoe te werken. Dit verkiezingsprogramma geeft die richting en biedt de kansen die het mogelijk maken om stappen vooruit te zetten.

De komende vier jaar zullen wij hier duidelijk op inzetten. Met een nieuw team gaan we aan de slag om nieuwe gemeenschappelijke waarde zoveel mogelijk te laten floreren in onze gemeente. Met veel respect en vertrouwen voor de inwoners van Duiven, Groessen en Loo.

Afbeelding