"Mijn ultieme droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen"
"Mijn ultieme droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen"

Sterre Bomers (10) is Gelders dressuurkampioen met haar pony Teddy

Algemeen

GROESSEN - “Toen ik vier jaar oud was, zat ik voor het eerst op een paard. Ik deed alleen nog maar stappen. Toch vond ik het meteen al superleuk.” Zes jaar later is Gelders dressuurkampioen.

Door Suva Boersma

De tienjarige Sterre heeft haar liefde voor paarden niet van een vreemde: de passie voor paarden zit echt in de familie. Haar moeder en tante zijn zelf ook ruiters. En thuis groeide ze op met verschillende paarden om haar heen. Samen met haar ouders vond Sterre via Sporthorse Teddy. “Ik wilde vooral graag een pony die heel lief was.”
Haar viervoeter is niet alleen heel lief, maar is ook nog eens heel goed in dressuur. Sterre had haar pony nog maar een half jaar voordat ze mee deed aan het Gelders dressuurkampioenschap in februari van dit jaar.

Spoken

“Tijdens het instappen voor de wedstrijd ben ik altijd heel zenuwachtig. Veel vragen spoken dan door mijn hoofd. Komt het wel goed? Is het niet een te lastig parcours? Maar als ik eenmaal begin met de proef dan valt de spanning gelijk van mijn schouders.” Sterre krijgt training van de bekende dressuurruiter en gediplomeerd NHB-instructrice Gwen Bringsma uit Hummelo. Van haar  leert ze niet alleen hoe ze de figuren moet rijden, maar ook verbetert ze haar techniek als ruiter continu onder de hoede van Bringsma. Het Gelders kampioenschap was niet de eerste keer dat Sterre meedeed aan een wedstrijd. In totaal heeft ze al meer dan zes wedstrijden gereden. Niet allemaal met haar huidige pony. Voor Teddy had Sterre twee andere pony’s.

Springtraining

Elke eerste vrijdag van de maand heeft ze een springtraining. “Ik houd het meest van springen, ook al vind ik dressuur ook heel leuk.” De moeder van Sterre vindt het nog spannend dat haar dochter springt, maar is wel heel trots op haar dat ze het kan. Het motto haar moeder is ‘Alleen als het leuk blijft gaat ze er mee door. Er moet niet teveel druk op Sterre’s schouders liggen.’ Het Gelders Kampioenschap is tot nu toe een van de leukste herinneringen samen met Teddy. Ook al vond Sterre de dag dat Teddy aan kwam bij de opstal ook geweldig. Al snel gingen ze samen buitenritten rijden in het bos of door Groessen. Zonder zadel rijden vindt Sterre ook wel wat.

Olympische Spelen

En over tien jaar ziet Sterre zichzelf nog steeds rijden, met heel veel paarden en pony’s op stal. “Mijn ultieme doel is om op de Olympische Spelen te rijden,” zegt ze zachtjes. Voordat die grote droom werkelijkheidwordt, gaat ze eerst 2 april 2022 het NK dressuur rijden.