DVV wint voetbalgevecht van Gendringen: 2-3

GENDRINGEN - Onder een heerlijk zonnetje heeft het vlaggenschip van DVV de eerste overwinning van 2022 behaald.

Gemakkelijk ging het afgelopen zondag niet, maar na ruim honderd minuten voetbal, kon DVV dan toch als overwinnaar van het veld stappen in het uitduel tegen Gendringen. Met Niels Mattijssen op het middenveld in plaats van de afwezige Jordy de Kramer begon DVV aan de wedstrijd. Om aansluiting te houden met de middenmoot moest deze wedstrijd gewonnen worden. Gendringen liet de bal aan DVV en probeerde zo vanuit een gesloten verdediging in de omschakeling gevaarlijk te zijn. Ondanks het balbezit kreeg DVV in de eerste twintig minuten van de wedstrijd geen hele grote kansen. Harmsen was twee keer het dichtst bij een doelpunt. Na 24 minuten mocht Harmsen een vrije trap nemen aan de linker kant van het 16-meter gebied. Deze vrije trap werd door Mattijssen goed verlengd en zo belandde de bal in het doel, 0-1.
Niet lang daarna kreeg Lammertink een grote kans om de score uit te breiden, deze mogelijkheid bleef onbenut. Één minuut later was het dan wel raak. Uit een afgemeten voorzet van Hartjes schoot Lammertink de 0-2 binnen. Het achtstecompetitiedoelpunt alweer voor de goaltjesdief. Gendringen kwam niet tot grote kansen maar probeerde met meer fysiek en opportunistisch spel wat te forceren.

Penalty

Drie minuten voor rust kreeg Gendringen een penalty na een ongelukkige handsbal. Janssen was kansloos op de inzet en zo werd met een 1-2 ruststand de kleedkamer opgezocht. Gendringen kwam scherp uit de kleedkamer en ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele minuten waren ze er al vlak bij, de paal bracht redding en de daaruit volgende rebound werd tot opluchting van DVV naast het doel van Janssen geschoten.

Van Haeren

DVV had het in deze fase erg moeilijk, ondanks dat liet de ploeg zien dat er genoeg voetbal in de ploeg zit. Na een paar flinke tikken moest Van de Dam het veld verlaten, hij werd vervangen door Van Haeren. Nog geen minuut later liet diezelfde Van Haeren zijn teamgenoten en de meegereisde supporters juichen. Na een schot op de paal van Lammertink kon hij de 1-3 binnenschieten. Zo leek er niets aan de hand voor DVV. Met nog 20 minuten op de klok verliet Poorter geblesseerd het veld, zijn vervanger was Van Aken. Gendringen stroopte toch nog een keer de mouwen op en knokte zich terug in de wedstrijd, DVV liet zich terugdringen.

Uitblinker doelman Janssen

Met enkele sterke ingrepen kon doelman Janssen zich onderscheiden. Hij kon helaas niet voorkomen dat Gendringen toch de 2-3 binnen kopte. In de ruim tien minuten blessuretijd kreeg DVV enkele grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Maar niemand haalde de trekker over waardoor het spannend bleef tot de laatste seconden. Invaller Krechting was na een scrimmage attent door nog een bal van de lijn te halen.Kansen kwamen hierna niet meer voor Gendringen. Zo behaalde DVV een zwaarbevochte overwinning waarbij doelman Luc Janssen de uitblinker was. Met zijn sterke optreden van de afgelopen weken zal hij zich, zodra Willemsen en Vos weer fit zijn, serieus in de strijd om een plek onder de lat gaan mengen.

Donderdag 17 maart om 20.00 uur staat in Laren de inhaalwedstrijd tegen de Witkampers op het programma.