Eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

WESTERVOORT/DUIVEN - Huishoudens met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een eenmalige energietoeslag. FNV 'De Liemers' heeft alle voorwaarden op een rijtje gezet.

De eenmalige toeslag wordt automatisch toegekend als iemand een van de volgende uitkeringen heeft: bijstandsuitkering; IOAW-uitkering; IOAZ-uitkering. Wie drie maanden voor de aanvraag een inkomen heeft van 120% van de bijstandsnorm, of minder kan voor 1 november 2022 een aanvraag indienen. Vermogen wordt niet meegeteld bij de aanvraag. De toeslag wordt per huishouden gegeven. Mensen hebben geen recht op de energietoeslag als ze in een inrichting wonen, jonger zijn dan 21 jaar, jonger zijn dan 27 jaar en aanspraak maken op studiefinanciering of ingeschreven als inwoner met enkel een briefadres. Inwoners die op 1 januari 2022 een uitkering van de RSD ontvingen, hebben inmiddels de energietoeslag ontvangen. Inwoners die de kostendelersnorm ontvangen en hoofdbewoner zijn, ontvangen de toeslag automatisch. Wie een aanvraag wil indienen kan het formulier vinden op https://www.duiven.nl/eenmalige-energietoeslag-2022 of https://www.westervoort.nl/eenmalige-energietoeslag-2022.

Hulp nodig bij het invullen van dit aanvraagformulier? Neem dan contact op met het Dienstencentrum via telefoonnummer (0316) 282 032 of e-mailadres: dienstencentrum@mikado-welzijn.nl.
De eventueel toegekende energietoeslag telt niet mee als inkomen bij een uitkering of voor de toeslagen die u van de Belastingdienst ontvangt.