Bloemen van de burgemeester voor Ton Spaargaren
Bloemen van de burgemeester voor Ton Spaargaren Foto:

Liberaal in hart in nieren neemt afscheid

DUIVEN – De gemeenteraad van Duiven heeft in de raadsvergadering van 10 mei afscheid genomen van wethouder Ton Spaargaren, een liberaal in hart en nieren.

“Het liefst was je nog doorgegaan, maar de democratie heeft anders beslist”, startte burgmeester Huub Hieltjes zijn bedankwoord. Hij noemde Ton Spaargaren samenwerkingsgericht, loyaal, betrokken en zeer plichtsgetrouw. “Altijd op zoek naar resultaten voor de inwoners tot vandaag, je laatste dag.” Zes jaar geleden kwam Spaargaren in het college als tussentijdse opvolger van Henk Nijland. Een pittige portefeuille werd zijn deel. Zo nam hij openbare ruimte verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening, de herinrichting van de Rijksweg en Vitaal centrum onder zijn hoede. Spaargaren kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen zes jaar. “Mede dankzij de gemeente Duiven is er sprake van een ontwikkelopgave bedrijventerreinen in plaats van het schrappen ervan. Dat heeft geleid tot de uitbreiding van Centerpoort-Noord en de ontwikkeling van Graafstate. Dat Duiven een aantrekkelijke vestigingsplaats is voor bedrijven blijkt onder meer uit de komst van Hornbach, Loods5, KFC en Subway. Ook is er een contract getekend met Woonzorg voor de bouw van 35 appartementen in het centrum. Niet iedereen was het overal mee eens, in dit soort trajecten heb je altijd voor- en tegenstanders. Dan denk ik altijd aan mijn Franse collega’s die, als het over draagvlak ging, zeiden: “Men kan niet de hele wereld tevreden stellen en dan ook nog eens je schoonmoeder. Het ga jullie allemaal goed.”


Jubilarissen FNV in Westervoort en Duiven

LOO - Op zaterdag 4 juni is de eerste jubilarissenbijeenkomst van de FNV regio de Liemers in 2022.

De bijeenkomst vindt plaats bij zalencentrum Berentsen in Loo en begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden jubilarissen gehuldigd uit de gemeentes Duiven en Westervoort. Er worden enkele tientallen jubilarissen verwacht. Deze zijn 25, 40, 50, 60, 70 jaar lid van de FNV. Er is ook jubilaris die al 75 jaar lid is van de FNV. De leden worden gehuldigd door FNV-bestuurder Wilco Veldhorst.