DVV verliest van Pax: 4-2

HENGELO/DUIVEN - DVV heeft de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Pax met 4-2 verloren. Op deze uitslag viel niets af te dingen.

DVV startte sterk: na 120 tellen stond de 0-1 voorsprong op het scorebord. De opkomende Poorter kon met een uiterste krachtsinspanning de bal vanaf de linkerkant nog voorgeven, Lammertink kwam goed inlopen en knalde de bal achter de doelman van Pax.
Een fijne opsteker voor het team van Ron Olyslager. De aanwezige toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. Met beide teams die eigenlijk nergens meer om spelen kon het een leuke wedstrijd worden.
De eerste minuten waren voor DVV, maar langzamerhand kreeg Pax meer veldoverwicht, wat resulteerde in een grote kopkans na zeven minuten. In de fase daarna wisten beide ploegen geen grote kansen te creëren. Tot de 23e minuut. Onnodig balverlies van DVV op het middenveld werd gevolgd door een opeenstapeling van fouten en miscommunicatie, waardoor Pax de gelijkmaker kon aantekenen. DVV was even de weg kwijt en had even tijd nodig om zich te herpakken. Van Haeren was het eindstation na een goed opgezette aanval van achteruit, zijn schot miste richting om echt gevaarlijk te worden.
Daarna was het Van den Dam die een voorzet van Krechting hoog over het doel schoot. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Pax een vrije trap op de rand van het 16-metergebied. Het schot werd geblokt, maar op de volgende inzet had doelman Vos geen antwoord: 2-1 voor Pax. Zo stond DVV, zoals vaker dit seizoen, na een goede start weer op achterstand. Vlak voor rust werd het zelfs 3-1. Met drie verse krachten na rust probeerde DVV de aansluitingstreffer te vinden. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Doelman Vos had geen goed antwoord op een inzet vanaf de flank. Met nog veertig minuten te gaan stond DVV op een schijnbaar onoverbrugbare 4-1 achterstand. Desondanks bleef DVV opzoek naar een doelpunt. Het schot van Mattijssen kwam niet tussen de palen en er was niemand die de voorzet van Poorter kon binnenlopen. Uiteindelijk werd het werken beloond. Na een voorzet vanaf links werd het doel van Pax diverse keren onder vuur genomen. Uiteindelijk was het Van Haeren die de bal tegen de touwen schoot. Voor DVV was dit het sein om er een schepje boven op te doen. Van zowel links als rechts kwamen de voorzetten. Uit één van deze voorzetten kwam een corner die zorgde voor het meest angstige moment voor de aanwezige spelers en toeschouwers. Pax speler Horstink kwam ongelukkig in botsing met zijn keeper en bleef roerloos op de grond liggen. Na vijf minuten was het duidelijk dat het gelukkig meeviel. Horstink kon wandelend het veld verlaten.
In de slotfase van de wedstrijd waren er nog diverse mogelijkheden. Zo kreeg Lammertink de aansluitingstreffer op een presenteerblaadje aangereikt. Na een overtreding binnen de 16 kon de scheidsrechter niet anders dan DVV een penalty toekennen. De inzet van Lammertink was te slap en miste overtuiging, zodat de Pax-doelman zijn penalty eenvoudig klemvast kon pakken. In de extra tijd was er nog één kans voor DVV, Wiggers kon de mooie pass van Dekker niet tot doelpunt promoveren. Hiermee bleef de stand 4-2, met nog 2 wedstrijden te gaan staat DVV op plek 7.
Zondag 29 mei om 14.00 uur is Lochem op sportpark Horsterpark de tegenstander.