Louis Gerritsen: "Voor ons is lokaal heel erg belangrijk"
Louis Gerritsen: "Voor ons is lokaal heel erg belangrijk" Foto:

Louis Gerritsen: ‘Leukste uitdaging
is iemand tevreden krijgen’

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Door Kyra Sannes

Naam?

“Louis Gerritsen, ik woon in Groessen. Mijn bedrijf, ’t Brillehuus, is gevestigd in Tolkamer en Didam.”

Bedrijf?

“Ik startte dit bedrijf vierentwintig jaar geleden. Ik ben in een klein pand in Tolkamer begonnen. Inmiddels hebben we twee vestigingen, waaronder eentje in Didam. Sinds 7 juni zit op de oude plek onze audicienzaak ‘t Hoorhuus. Dat is weer een hele uitdaging. Voor ’t Brillehuus doe ik eigenlijk alles wat met optiek te maken heeft: service, oogmetingen, lenzen aanmeten, inslijpen van glazen, inkopen en administratie. Ik geniet het meest van het contact met klanten. Kwaliteit en service staan bij ons hoog in het vaandel. Iemand tevreden krijgen, is de leukste uitdaging van mijn werk.”

Vrije tijd?

“Mountainbiken, motorcross, dat soort dingen doe ik heel graag. Ergens lekker eten is ook altijd heerlijk.”

De Liemers?

“Ik ben hier geboren en getogen, en ook mijn ouders komen uit de Liemers. Ik vind het een mooie omgeving. De bossen, het water, de uiterwaarden. Daarbij ligt de Liemers heel centraal.”

Mooiste plekje?

“Montferland is één van mijn favoriete plekken. De natuur is er prachtig en het parcours voor mountainbikers lekker uitdagend. Ook in de uiterwaarden bij Tolkamer kom ik graag.”

Lokaal?

“Voor ons is lokaal erg belangrijk. Ik merk dat ook de mensen steeds meer aandacht hebben voor de ondernemer om de hoek. Je ziet daar echt een ontwikkeling in. Dat is fijn voor ons.”