De draaimolen in 1987
De draaimolen in 1987

Kermis-expo in de Wyborgh in Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT - De kermis-expo in het leegstaande pand van Blokker op winkelcentrum de Wyborgh in Westervoort is ook dit jaar weer ingericht. 

De traditie om sinds zes jaar oude kermis-foto’s te toon te stellen blijft een leuke herinnering uit het kermis-verleden van de inwoners van Westervoort. Als verzamelaar van oude ansichtkaarten en foto’s van Westervoort en Arnhem, is samensteller Frans Brink er ook dit jaar weer in geslaagd om de circameter brede etage te vullen met foto’s van de Westervoortse kermis. Niet alleen eigen materiaal, maar de afgelopen jaren hebben de inwoners van Westervoort ook veel foto’s beschikbaar gesteld. 

Kermisshirtjes

De achtergrond van deze tentoonstelling is opnieuw de verzameling kermisshirtjes van Mark ten Bosch, zelf kermiskoning in 2017.
Vanaf 1992 worden de kermis-shirts met een kermis-leuze gemaakt en jaarlijks vanaf de inschrijving van het koningschieten beschikbaar gesteld. Tijdens de openingstijden van het winkelcentrum is deze zeer populaire kermis-expo te bezichtigen vanaf maandag 26 september tot vrijdag 14 oktober. De aanwas van foto’s van de afgelopen jaren is voor volgend niet voldoende. Dus zoekt Frans Brink, vanaf 1976 woonachtig in Westervoort, nieuw fotomateriaal van de kermis. Overigens is hij op ook nog steeds op zoek naar aanvullend materiaal van het Westervoort carnaval. Om dit lelijke gat in het winkelcentrum een beetje aantrekkelijker te maken staat de volgende expositie ook al klaar. Na de kermis gaat Frans Brink beeldmateriaal van Chris Biddle tentoon stellen in het leegstaande pand van Blokker. Deze expositie moet de naam van Chris Biddle doen rond zingen om aandacht en en vooral veel verkoop van het Biddle Brug Borreltje te stimuleren. Met het herstel van de Biddle brug aan de Liemersallee komt een wens van vele inwoners van Westervoort uit.

Voor meer info:
Frans Brink: fgh.brink@hetnet.nl of tel 06 - 40 95 61 69

Groepsfoto voor Hugen (1968) met onder meer Bart Engelen, Gerie Brom en Sjaak Mulder