Colours (Foto: Rob Jansen)
Colours (Foto: Rob Jansen) Foto: rob jansen

Vrouwenkoor Colours pakt uit met jubileumconcert bij zalencentrum Wieleman

Algemeen

WESTERVOORT - Veel koren hebben het moeilijk, maar vrouwenkoor Colours niet. Sterker nog, het zangkoor uit Westervoort geeft al 25 jaar kleur aan de wereld met een gevarieerd repertoire. Dirigent Josette Brinkhof en koorlid Mayra Lamping verheugen zich nu al op het jubileumconcert op 16 oktober in zalencentrum Wieleman.

Door Susan Wiendels

“Het wordt heel bijzonder”, verklappen Josette en Mayra. Een muzikaal tipje van de sluier willen ze wel oplichten. Josette: “Het thema luidt ‘Colours pakt uit.’ We komen op enkele nummers na met allemaal nieuwe liedjes. Welke? Bijvoorbeeld ‘Euphoria’ van Loreen en ‘Don’t Stop Me Now’ van Queen.”
Voor deze speciale gelegenheid is de begeleiding, naast de pianiste, uitgebreid met zeven harpistes, een fluitiste en een combo met een drummer, gitarist en basgitarist. Ondanks dat het sociale aspect een belangrijke rol speelt bij het koor, staat de kwaliteit van de zang voorop. Geen wonder dat het matcht tussen koor en dirigent. Josette is niet alleen dirigent, ze is ook gespecialiseerd in stemtechniek en regie. Drie ingrediënten die elkaar versterken en elke keer zorgen voor optredens die binnenkomen bij publiek en toehoorders en smaken naar meer. “Maar we zijn geen choreografieclubje. Zingen blijft het allerbelangrijkste. De rest moet wel iets toevoegen,’’ legt Josette uit. De animo om te zingen bij het vrouwenkoor blijft onverminderd groot. Colours zoekt wél een nieuwe pianiste, want Elly Nijntjes neemt na ruim 20 jaar afscheid tijdens het jubileumconcert.

Piek met Kerst

Vrouwenkoor Colours is een actieve groep van dames uit de hele regio. Naast onder andere eigen lunch-, kerstconcerten wordt er zo’n vijf, zes keer per jaar opgetreden bij uiteenlopende gelegenheden zoals lichtjesavonden, kerstmarkten, braderieën, kasteelfairs, cultuur- en korenfestivals. De piek ligt meestal rondom Kerst vertelt Mayra Lamping. Ze kwam vijftien jaar geleden bij het koor, vlak na Josette Brinkhof. “Ik zag het koor optreden in het Horsterpark. Toen ze het nummer Adiemus van Karl Jenkins zongen, was ik helemaal verkocht. Niet alleen van de zang, maar van het totaalplaatje. Ik ben gaan kijken bij een repetitie en nooit meer weggegaan. Echt, het zingen geeft me zoveel energie.” Ook Josette ‘groeit’ van elke optreden en iedere repetitie. “Als je een grote groep mensen met zowel stemtechniek als beleving allemaal op dezelfde kleur krijgt, dan stijg je naar grote hoogte. Dat is zo gaaf.”

Prikkie

Vrouwenkoor Colours repeteert elke maandagavond uit volle borst in IKC De Hoge Hoeve, voorheen De Tuimelaar. “Het is fantastisch dat we daar al die jaren voor een prikkie terecht kunnen,” steekt Josette de loftrompet over het IKC. Behalve natuurlijk in coronatijd. “Toch hebben we online via Zoom gerepeteerd. Op maandagavond, een half uur per stemgroep met een kleine overlap. Zo bleef de verbinding en hebben we de basis kunnen leggen voor ons jubileumconcert.”

Kaartverkoop

Het jubileumconcert op 16 oktober begint om 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Kaarten voor het jubileumconcert kosten tien euro; kinderen betalen 7,50 euro.
De kaartverkoop vindt zowel aan de kassa als online plaats: via mail info@vrouwenkoorcolours.nl.