Voorlichting over sluiting H. Remigiuskerk


DUIVEN - Op woensdag 12 oktober is er een informatieavond over de voorgenomen sluiting van de Heilige Remigiuskerk in Duiven.

Het parochiebestuur zal daar het besluit om een kerk te sluiten toelichten, want het realiseert zich dat sluiting van de kerk een verandering met zich meebrengt en aanpassing vergt. Dat vraagt om een zorgvuldig traject. Daarom zal het bestuur ook ingaan op de procedure om te komen tot onttrekking aan de eredienst. Tevens wordt de procedure tot herbestemming van het kerkgebouw gepresenteerd en toegelicht. Iedereen die belang heeft bij dit besluit of geïnteresseerd is, is van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Locatie: het parochiecentrum in Duiven achter de kerk.


Pelgrimswandeling 

WESTERVOORT - Op zaterdag 15 oktober staat er weer een pelgrimswandeling op het programma bij PKN in Westervoort. Dit keer in de buurt van Stokkum.

"We parkeren op parkeerplaats Hulzenberg aan de Elterweg in Stokkum, vlak voor de grensovergang. Dan lopen we de Loopgravenroute, een route van ongeveer zeven kilometer. Het thema is 'De grens opzoeken'. We vertrekken om 10.30 uur en zijn naar verwachting rond 13.00 uur weer terug op de parkeerplaats. Neem je zelf voor onderweg een lunchpakket mee?
Aanmelden kan bij Henk Bonnink: habonnink@live.nl..


Kerstmaaltijd 2022

DUIVEN/WESTERVOORT - De Stichting Kerstontmoeting Duiven en Westervoort houdt op tweede kerstdag voor de twintigste keer een maaltijd in kerstsfeer. 

Het diner wordt van 15.00 tot 18.30 uur gehouden in De OGtent aan het Remigiusplein in Duiven. De maaltijd is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort van 18 jaar en ouder die om wat voor reden dan ook een eenzame kerst zouden moeten vieren. Hoort u bij de doelgroep, dan kunt u zich telefonisch aanmelden. Van de gasten wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 6,00 en zo nodig wordt voor vervoer gezorgd. Bent u in 2019 gast bij de maaltijd geweest, dan wordt u telefonisch benaderd.
U moet zich vóór 25 november aanmelden. U kunt zich opgeven voor Westervoort, Groessen en Loo bij Hillie van Mourik, tel. 0620670283, voor Duiven bij Joke Haverkamp, tel. 0634329870.