De cast van Nieuwe Bezems (Foto: Manouk Spraakman)
De cast van Nieuwe Bezems (Foto: Manouk Spraakman)

Toneelgroep Das Mooi brengt ‘Nieuwe Bezems’ naar het podium

Algemeen

GROESSEN – Toneelgroep Das Mooi uit Groessen betreedt voor het eerst sinds twee jaar het podium met een nieuw stuk: Nieuwe Bezems. Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november is het zover in het Dorpshuis in Groessen.

Door Manouk Spraakman

Nieuwe Bezems is een hilarische 2-acter waarin veel gebeurt. Het blijspel vertelt het verhaal van Bob van Dijk, een jongeman die klaar is om het familiebedrijf van zijn vader over te nemen. De rol van Bob wordt gespeeld door Bart Limbeek. Voor hem is het toneelstuk extra bijzonder, omdat hij de hoofdrol mag spelen. ‘’Mijn rol is die van de nieuwe directeur die gelijk de zaken goed wil aanpakken, met de frisse wind erdoorheen. Bob zet het personeel gelijk onder druk, want het bedrijf moet groeien.’’
Bart is sinds 2017 actief bij de toneelgroep. ‘’Met toneel geef je jezelf een andere rol. Je bent even een ander persoon. Je kunt op die manier iets uiten wat je misschien in het dagelijks leven niet zou doen.’’ Bart hoopt met zijn rol mensen mee te nemen in het verhaal en een lach op hun gezicht te brengen. Nieuwe Bezems is een toneelstuk waar veel emotie en karakter in zit. ‘’Het is een krachtig verhaal, dat niet te lang duurt’’, vertelt Bart.Das Mooi is opgericht in 2015 door Toos Arends en Mariëtte Bruns. Het begon allemaal met de eerste editie van Das Groessen. Toen liet Toos Arends een aantal aanmeldingsformulieren in het Dorpshuis achter voor liefhebbers die iets met toneel wilden doen. ‘’Groessen had heel veel verenigingen, behalve een toneelvereniging. Uiteindelijk waren er zes mensen die zich via de aanmeldingsformulieren hebben opgegeven.’’ Inmiddels bestaat Das Mooi zeven jaar en heeft de groep vijftien enthousiaste leden en is Toos Arends (nog steeds) regisseur. ‘’Toneel zit in mijn DNA. Mijn vader speelde vroeger ook toneel en mijn broer deed aan cabaret.’’ Toos raakte zelf al betrokken bij toneel toen haar dochter op basisschool zat. Lachend: ‘’Het begon allemaal met het maken van kostuums voor de jaarlijkse musical. Ik deed de kleding, Mariëtte verzorgde de schminck. Mijn dochter was toen 4 jaar, nu is ze 44.’’
Nieuwe Bezems is met recht een komedie: het stuk zit barstensvol humor. Een genre dat de toneelgroep helemaal heeft omarmd bevestigt Toos. ‘’Als het kan kiezen we het liefst een komisch toneelstuk. Het is onze missie als toneelgroep om mensen te laten lachen. Dat is wat wij met Nieuwe Bezems bieden, gewoon even een heerlijk avondje lachen en er zalig van kunnen genieten.
Kaarten voor het toneelstuk kosten €7,50 en zijn te verkrijgen bij Fruitkwekerij de Stokhorst en het Dorpshuis in Groessen. Of online op de facebookpagina van Toneelgroep Groessen Das Mooi en via het mailadres toneelgroepdasmooi@outlook.com. De voorstellingen op 4 en 5 november beginnen om 20.00 uur; die van 6 november om 14.00 uur.