Kinderburgemeester Catoo Berns (rechts) reikt de boeken uit op de Lindenhage
Kinderburgemeester Catoo Berns (rechts) reikt de boeken uit op de Lindenhage Foto:

Ieder schoolgaand kind in
Zevenaar een gratis boek!

Het lijkt wel een grap, maar het is heus waar! Alle schoolgaande kinderen in de gemeente Zevenaar hebben een zelfgekozen gratis boek ontvangen. 

Hier ging wel het een en ander aan vooraf. Kunstwerk! heeft een plan bij de gemeente Zevenaar ingediend om in de Kinderboekenweek en tijdens de Nationale voorleesdagen ieder schoolgaand kind in de gemeente Zevenaar een gratis boek cadeau te doen, ter bevordering van leesplezier. Dit initiatief past bij het plan voor leesstimulering ter voorkoming van onderwijsachterstanden en geeft, na coronatijd, voor met name kinderen uit kwetsbare gezinnen een positieve impuls om met plezier thuis te blijven lezen. Daarom is dit mooie plan goedgekeurd door de gemeente Zevenaar. Afgelopen week was het zover en zijn de boeken uitgedeeld op de basisscholen. Schrijver Tjerk van Noordraven was zelf aanwezig om zijn eigen boek “Meester Spion” uit te delen. Kinderburgemeester Catoo Berns heeft de boeken uitgereikt aan haar eigen klasgenoten. 

Grote verrassing

Alle basisschoolleerlingen vanaf groep 3 tot en met 8 konden per groep kiezen uit een drietal titels, waardoor ze echt een favoriet boek konden kiezen. Uiteraard is er rekening gehouden met interesse en niveau van de kinderen. Er is bewust voor gekozen om de boeken vlak voor de herfstvakantie uit te delen, zodat de kinderen de tijd kregen om hun zelf gekozen boek te gaan lezen.

Groot cadeau

Yvonne Slingerland en Mirelle Besselink, beiden werkzaam voor Kunstwerk! hebben deze mooie taak op zich genomen en ervoor gezorgd dat het juiste boek bij de juiste leerling terecht kwam. “De scholen geloofden eerst niet dat de kinderen de boeken mochten houden. Het is een groot cadeau van de gemeente Zevenaar en wordt zeer gewaardeerd door de scholen, ouders en leerlingen zelf.” Aldus een enthousiaste Mirelle Besselink.

Het boek “Meester Spion” van schrijver Tjerk van Noordraven is met 543 exemplaren het meest gekozen boek en daarom heeft Tjerk zelf dit boek uitgereikt aan de leerlingen van de Bem, het Kofschip, de Lindenhage en Sint Martinus.