Een trotse Bert Jansen
Een trotse Bert Jansen

De Grote Dolbotter 2022 is voor.... Bert Jansen

Algemeen

WESTERVOORT - Carnavalsvereniging heeft Bert Jansen uitgeroepen tot Grote Dolbotter 2022 tijdens de pronkzittingsavond op de elfde van de elfde.

Bert Jansen werd geboren op een boerderij in Doldorp in het jaar 1953, precies 1 jaar voor de oprichting van de Dolbotters, in een boerengezin met acht kinderen. De lagere school genoot hij gek genoeg in Ernum. Dat kwam omdat zijn vader niet goed kon opschieten met het hoofd van de lagere school te Doldorp: de heer De Klein. Om ‘s morgens niet naar de kerk te hoeven had de slimme Grote Dolbotter bedacht om eerst de koeien te melken en ja dan kun je niet naar de kerk, dat plannetje lukte. Daarna vanaf het Vredenburgseveld, wat tegenwoordig de Van der hoevenstraat heet, fietste hij over de brug naar de Fraters in Ernum.

Eigen bedrijf

Later ging hij naar de Ulo in Presikhaaf, maar dat liep niet zo goed. De grote Zijn vader vond dat het tijd werd dat hij moest gaan werken, en zo geschiedde. 
Via Delta Loyd een Bank in Nijmegen, De Nederlandse Krediet bank en menig opleiding in de avond uren startte hij in 1993 zijn eigen bedrijf.

Eentje van Nass

Inmiddels is hij getrouwd met eentje van Nass in 1979 en hebben ze twee mooie dochters ter wereld gebracht. Via Amersfoort en Duiven streek hij toch toch weer neer in het mooie Doldorp. Qua werk was de Dorpstraat zijn domein; wonen doet hij al jaren aan de Klapstraat. Het vrijwilligerswerk zit hem in het bloed. Zo was hij ooit betrokken bij de oprichting van het Klooster het 30+ Café en de bruine pater. 

Sc Westervoort

Bij sportclub Westervoort zat hij in menig commissie en was er zelfs voorzitter. Hij was leider en trainer van de dameselftallen en deed dit met veel plezier. Ook richtte hij nog even met wat anderen Ondernemend Westervoort op en daar vervulde hij de functie van secretaris en later ook voorzitter. 
Hij is verder actief bij de stichting Muziek in Westervoort, bekend van de bluesavonden en de Stichting Cultuur Manifestatie Westervoort, bekend van de eindejaarsconcerten.