Team Pigeons On Wheels (Foto: POW archief)
Team Pigeons On Wheels (Foto: POW archief)

Pigeons On Wheels wint twee keer in Duiven

Algemeen

DUIVEN - De organisatie van het thuistoernooi door de Pigeons On Wheels op zaterdag 12 november verliep vlekkeloos. Leuk om te zien, dat er veel publiek was gekomen om het rolstoelbasketbalteam van de Pigeons te ondersteunen. 

Doordat er nog steeds geen uitbater is voor de kantine in sporthal Triominos, had het bestuur van de Pigeons met de hulp van sponsors, voor alle deelnemende teams een goed gevuld lunchpakket verzorgd. Coach Fabian kon bijna over de volledige selectie beschikken: Agus, Björn, Edwin, Isabelle, Lucia, Maarten, Robert, Seb en Theo. De eerste wedstrijd was tegen ISR, een onbekende tegenstander. Op alle fronten was Pigeons het team uit Ridderkerk de baas, wat coach Fabian de gelegenheid gaf diverse tactieken uit te proberen, er waren een aantal fraaie fastbreaks te zien. De speeltijd kon goed verdeeld worden, waardoor bijna iedereen aan scoren toekwam. Eindstand: Pigeons -ISR 50-3. Scores Pigeons: Martijn 14, Maarten 12, Seb 10, Agus 6, Lucia 4, Björn 4. 

Nooit gemakkelijk

De tweede wedstrijd was tegen een oude bekende. Het afgelopen seizoen wist Pigeons alle wedstrijden (drie keer) van WSV uit Apeldoorn te winnen, maar het ging nooit makkelijk. Ook dit keer was WSV een taaie tegenstander voor Pigeons. Er was niemand bij de Pigeons, die aanvallend op dreef was. De full-court-press zorgde er uiteindelijk voor dat de winst in Duiven bleef.
Eindstand: WSV- Pigeons 31-34. Scores Pigeons: Martijn 12, Maarten 10, Isabelle 6, Seb 4, Lucia 2, Theo 2.