Vol verwachting....(Foto: Inge van Weem/Karlo Bolder)
Vol verwachting....(Foto: Inge van Weem/Karlo Bolder) Foto:

Aankomst en intocht Sinterklaas in Westervoort

Kinderharten kloppen al sneller!

WESTERVOORT - Hij komt, hij komt.... Zaterdag 19 november is het zover voor alle kleine en grote kinderen van Westervoort. Sinterklaas brengt dan een bezoek aan het IJsseldorp. Hij komt als vanouds aan op de Veerdam. Sinterklaas wordt daar verwelkomd door de burgemeester. 

Sinterklaas was vorig jaar zo gelukkig toen er na de intocht een optocht georganiseerd bleek te zijn. Dus hij heeft een speciaal verzoek ingediend: ook dit jaar weer van de boot naar de boot! 

Sint gaat ook dit jaar weer van de boot naar de boot!

De Dolbotters hebben vorig jaar hun boot geleend en willen ook dit jaar maar al te graag proefdraaien met de prinsenkar. Iedereen hoopt dat het dit jaar niet bij de optocht van Sinterklaas blijft maar dat er ook weer eens een ouderwetse carnavalsoptocht georganiseerd kan worden.

Route 

Sinterklaas komt om 10.30 uur aan op de Veerdam. Hij stapt bij Wieleman over op de Dolbottersboot waarna hij via de Dorpsstraat en het Dorpsplein (geen programma) verder vaart/rijdt via de Zuidelijke Parallelweg, Liemersallee naar de Broeklanden. Uiteindelijk wordt de intocht afgesloten bij de Jumbo.

Tijdens zijn rondtocht door Westervoort heeft Sinterklaas heel goed uitzicht en voldoende tijd om langs de weg het mooist verkleedde Sintje en Pietje uit te kiezen. Zorg dus dat je in je beste pietenpak of met passende mijter langs de route staat. Piet heeft voor jullie beide al een cadeautje ingepakt!

Kleurwedstrijd

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kleurwedstrijd. Hiervoor zijn kleurplaten op scholen en peuterspeelzalen uitgereikt. En mocht je ook nog een broertje of zusje hebben die wil kleuren, bij de Cigo hebben ze genoeg kleurplaten op voorraad! 

Deze kleurplaten lever je uiterlijk 16 november in bij de Cigo. Want die nacht kiest de jurypiet de mooiste kleurplaten. Alle kleurplaten zijn op de boot te zien in een prachtige slinger dus kijk ook uit naar jouw kleurplaat. 

Kleur je mee? Zorg dan dat je langs de weg staat, wie weet pikt Sinterklaas je wel op. 

Jouw prijs wordt namelijk op de boot uitgereikt en als jij wil, mag je dan meereizen met de boot naar het eindpunt op de Broeklanden.

Sinterklaas bezoekt 19 november het IJsseldorp Westervoort.