Wethouder Gemma Tiedink en Paul Pietersen onthullen het haltebord in Groessen.
Wethouder Gemma Tiedink en Paul Pietersen onthullen het haltebord in Groessen. Foto:

Haltebord haltetaxiRRReis in Groessen officieel onthuld

GROESSEN - Het haltetaxiRRReis-haltebord in Groessen is zaterdag 5 november officieel onthuld. HaltetaxiRRReis is een nieuw flexibel OV-aanbod van de provincie Gelderland in de vorm van een deeltaxi. 

Het haltebord staat in de omgeving van Dorpstraat 2 in Groessen. Ook in Loo is er een extra haltetaxi-haltebord geplaatst aan de Hoflaan. Door deze haltes zijn Groessen en Loo nu aangesloten op het openbaar vervoer. Wethouder Gemma Tiedink van de Gemeente Duiven en Paul Pietersen van Qarin-haltetaxiRRReis onthulden het bord in Groessen in het bijzijn van omwonenden.

De haltetaxi brengt je tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Groessen en Loo tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op het openbaar vervoer. Met haltetaxiRRReis kun je op- en uitstappen bij alle bestaande bushaltes in Gelderland. Inmiddels zijn er ook 72 extra haltetaxi-halteborden bijgekomen, waarvan de haltes in Groessen en Loo ook onderdeel zijn. De haltetaxi rijdt van 06.00 uur in de ochtend tot 01.00 uur ’s avonds, waarmee er altijd een aansluiting is op de eerste of laatste trein.

Jan van der Meer (Gedeputeerde Provincie Gelderland): "Het openbaar vervoer staat onder druk maar we moeten blijven investeren in bereikbaarheid. Dat kan niet altijd met een vaste dienstregeling en een grote bus. De haltetaxi is een systeem waarmee we daar waar nu weinig vraag is toch zorgen voor aansluiting op het OV-netwerk." 

Wethouder Gemma Tiedink van gemeente Duiven is erg blij met de bereikbaarheid door het nieuwe initiatief: "Met de haltetaxi zijn de stations van Duiven en Arnhem voor inwoners van Groessen en Loo eenvoudiger bereikbaar. Net als andere belangrijke plekken in de regio, zoals ziekenhuis Rijnstate."

Reserveren vooraf nodig

De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren te worden besteld: dit kan via www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of door het bellen van telefoonnummer 085 – 0046699.


Ronde 
tafelmaaltijd

DUIVEN - Vrijdag 18 november is er weer een zogeheten ronde tafelmaaltijd in de Samen Op Weg kapel aan de Rijksweg 56b in Duiven. Aanvang 17.00 uur Deelname: richtbedrag 3,00 euro. 

Aan de hand van wisselende thema’s organiseren de Protestantse Gemeente en Parochie Sint Willibrordus in Duiven elke maand een gezellige ontmoeting met een maaltijd van onder meer pasta en salade. En met een bijzonder toetje: kampvuur met marshmallows en muziek! Alle leeftijden zijn welkom, het hele gezin mag aanschuiven. En voor de kinderen is er een speelhoek. 

Wil je ook meehelpen? Dat kan. Je kunt ook een gerecht meebrengen. Geef dat dan door bij aanmelding! Neem contact op met Aurore Boersma: tel. 06 - 36 22 68 55 of auroreboersma@gmail.com.

Info-middagen bij Atelier Landfort

DUIVEN - Voor iedereen die wil stoppen met naschilderen van het perfecte plaatje en graag losser en vrijer wil gaan schilderen. Alle lessen en workshops die Sabrine Swanenberg in Atelier Landfort geeft zijn hierop gericht. Vanaf januari 2023 gaat haar vernieuwde programma van start. Als je benieuwd bent of het wat voor je is, dan ben je van harte welkom in haar atelier in Duiven op vrijdag 2 of zaterdag 10 december, tussen 14.00 en 17.00 uur. Atelier Landfort is te vinden aan de Landfortallee 4 in Duiven. Meer info: www.atelierlandfort.nl.