Burgemeester Arend van Hout applaudisseert voor de winnaars
Burgemeester Arend van Hout applaudisseert voor de winnaars Foto:

Uitvaartverzorging Kramer is de winnaar

Familiebedrijf Westervoorts ondernemer van het jaar 2021

WESTERVOORT - Uitvaartverzorging Kramer is gekozen tot ondernemer van het jaar 2021 in Westervoort. Tijdens de drukbezochte verkiezingsavond bij zalencentrum Wieleman ontving directrice Marlies Schuiling uit handen van burgemeester Arend van Hout de prachtige Johan Paape trofee. 

Deze trofee is vernoemd naar de vorig jaar overleden ondernemer Johan Paape, die jaren heeft deelgenomen als jurylid van de Ondernemer van het Jaar verkiezing. Drie door collega-ondernemers genomineerde bedrijven maakten kans op de titel Ondernemer van het Jaar 2021: Brasserie Hugo's, Zingg Chocolaterie en Uitvaartverzorging Kramer. Deze bedrijven werden bezocht door een deskundige jury, bestaande uit Dirk van der Mark, Martin Wieleman en de vorige winnaars Mendy Tiemissen en Diana van Kesteren van Mediaz Creatie | Communicatie.
Na een driegangendiner werd de uitslag bekendgemaakt. De uitslag is tot stand gekomen door de drie stemrondes bij elkaar op te tellen; de stemmen via de website van Ondernemend Westervoort, de stemmen van de aanwezige gasten en tenslotte de conclusie van de jury. Uitvaartcentrum Kramer won met een kleine voorsprong van Chocolaterie Zingg. Marlies Schuiling reageerde overdonderd: "Ik had het niet verwacht. Veel mensen weten niet wat er allemaal op de achtergrond gebeurt bij een uitvaartonderneming. Dit is een erkenning voor de hele uitvaartbranche."
De jury heeft de genomineerden op diverse criteria beoordeeld. Bij monde van Dirk van de Mark kwamen zij tot een unanieme keuze voor Uitvaartverzorging Kramer die op alle onderdelen als winnaars uit de bus kwamen. Op grond van de volgende punten vond de jury dat Uitvaartverzorging Kramer een terechte winnaar is: dit bedrijf omarmt de technologische ontwikkeling en maakt hierbij goed gebruik van (online) communicatiekanalen, is maatschappelijk betrokken, steunt veel lokale goede doelen, heeft een meer dan gemiddelde score op duurzaamheid, speelt een zeer vooraanstaande rol in eigen branche, biedt werkgelegenheid voor dorp en omgeving, is door goed ondernemerschap sterk gegroeid in de loop der jaren en werkt veel samen met andere bedrijven.