75 mensen kwamen bijeen voor een gezellig samenzijn
75 mensen kwamen bijeen voor een gezellig samenzijn Foto:

'Mooie manier om elkaar nog beter te leren kennen'

Wijkontbijt Mosterhof smaakt naar meer

WESTERVOORT - Vorig jaar was er een ontbijt op de dijk, dit jaar kwamen zo’n 75 bewoners van de wijk Mosterdhof in Westervoort onder aan de dijk bij elkaar voor een gezellig samenzijn. De zon scheen, de buffettafel was, mede dankzij sponsoring van bedrijven in de omgeving, goed gedekt. 

Door Alie Engelsman

Het wijkontbijt, op burendag, werd georganiseerd door de Vereniging van de Wijk en is één van de initiatieven in het wijkontwikkelingsplan Mooi Mosterdhof. Job van Essen, bestuurslid van de Vereniging van de Wijk Mooi Mosterdhof: “Het ontbijt op de dijk in 2021 was een ludiek evenement, maar we kunnen niet elk jaar de dijk afzetten voor verkeer. Dat is te kostbaar.” 
Dit keer was er een ontbijtbuffet. In zijn openingswoord nodigde Job de mensen uit om vooral tijdens het eten van plaats te verwisselen om andere mensen in de wijk te leren kennen. Het wijkontwikkelingsplan kwam uiteraard ook ter sprake. Job: "Het traject heeft dan misschien wat langer geduurd vanwege corona en omdat er zaken nader onderzocht moesten worden, maar het heeft heel wat betrokken mensen opgeleverd. Belangrijk is ook dat we elkaar als mensen beter leren kennen in de wijk, zodat we elkaar kunnen opzoeken en ondersteunen, als we straks zelf aan de slag gaan om te helpen realiseren wat het ontwerpteam voor de Mosterdhof voor ogen heeft.” Wethouder Hans Sluiter: "Er worden nu stappen gezet om de buitenruimte in te richten. De aanbestedingen zullen dit jaar nog plaatsvinden, zodat in het eerste, uiterlijk tweede kwartaal van 2023 gestart kan worden.”
De bewoners zijn enthousiast over het wijkontbijt. Ook burgemeester Arend van Hout schoof even aan. Enkele reacties: "We wonen nog maar een goed half jaar in de Mosterdhof. Dit is erg gezellig en mooi om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten.” "Ik zat net met mensen te praten waarvan ik dacht dat ze een jaar of vijf in de wijk woonden, maar dat bleek veel langer te zijn. Door het gesprek met elkaar aan te gaan leer je elkaar pas echt kennen.” Twee meisjes aan het buffet: "We vinden het heel leuk dat er zoiets wordt georganiseerd. We zijn ook naar de kinderspeelmiddag geweest. Als er weer een ontbijt is en we hoeven nergens heen, dan gaan we er echt weer naar toe.” Voor de kinderen waren er activiteiten op het voetbalveldje.
Marcel Barzilay, coördinator van het ontwerpteam is trots op de wijk. "Vorig jaar was het wijkontbijt vooral een door ons gedragen initiatief en het is mooi om te zien dat de Vereniging van de Wijk het nu zelf organiseert. Ik gun elke wijk in Nederland zo'n unieke manier om elkaar te ontmoeten.”
De Oekraïense zangeres Nastya Sulymenko en de Doesburgse pianist Richard Rhemrev zorgden voor live muziek.
Het tweetal leerde elkaar kennen tijdens een benefietconcert, waar Nastya vroeg of ze een nummer mocht zingen. In korte tijd volgde een cd en het duo treedt regelmatig op in de regio. Nastya is sinds maart in Nederland en verblijft op een van de cruiseschepen in Arnhem.