Bram Vermeulen (Loo) waagt een doelpoging. Reinout Bus, Dylan Oudendag, Mees Vermeulen en Emir Sulejmani staan in de Groessen-muur.

Groessen klopt Loo: 2-1; SC Westervoort krijgt te weinig tegen DVV

Algemeen

GROESSEN/DUIVEN - Beide Liemerse voetbalderby’s eindigden in een 2-1 overwinning voor de thuisclub. In de vierde klasse won Groessen van Loo; DVV pakte drie punten tegen sc Westervoort.

Niet alleen de eindstanden waren hetzelfde in beide duels, ook de ruststanden: 0-1. Loo kwam in Groessen op voorsprong door een kolderiek doelpunt van Tom van Slobbe. Groessen-doelman Joris Kuijpers speelde in de eigen zestien Danny Ketelaar aan. De libero schoot de bal tegen Van Slobbe, waarna de bal in het doel zeilde. Ketelaar in de rust: “99 van de honderd keer gaat het goed en uitgerekend vandaag vliegt-ie er zo in.” Lange tijd leek Van Slobbe met zijn toevalstreffer de matchwinner te worden. Beide ploegen werkten hard, maar creëerden weinig. Loo-spits Jorn Rietveld zag zijn schot via de vuisten van Kuijpers op de lat uiteen spatten. Aan de andere kant was Dylan Oudendag in de 68e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar Loo-doelman Morren redde fraai. Drie minuten later belandde een inzet boven zijn hoofd op de lat, even later was het echter wel raak. De actie van Chiel Driessen strandde deze keer niet in schoonheid, de flegmatieke linksbuiten schoot de bal met een strak schot laag in de rechterhoek. Op het moment dat iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel, sloeg de thuisclub alsnog toe. Invaller Robin van Ussen kwam vanaf links naar binnen en besloot uit te halen. Omdat de bal onderweg licht werd getoucheerd was Morren kansloos. “Geweldig, Robin was de hele week ziek en dan maakt hij de winnende”, kon Groessen-trainer Marco van Eekeren na het laatste fluitsignaal zijn geluk niet op. Tevreden was hij niet met het spel van zijn ploeg voor rust. “Er zat ook nogal wat druk op na de nederlaag van vorige week. We hielden het veld veel te lang. Na rust zijn we wat verder vooruit gaan spelen. En dan heb je met Chiel en Robin twee spelers in huis die het verschil kunnen maken.”
Collega Marthijne Bochoven van Loo baalde als een stekker. “1-1 was wel verdiend geweest. Die tweede goal viel uit het niets. Al kan ik de jongens niets verwijten.”

Veel zelfvertrouwen
Hemelsbreed ruim twee kilometer verderop troffen DVV en Sc Westervoort elkaar in de derde klasse. Met een 3-0 zege in de eerste wedstrijd op zak begon Westervoort met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen DVV, dat de competitie startte met een 2-1 nederlaag. De start van de wedstrijd gaf dit beeld ook direct weer. Westervoort speelde met veel vertrouwen: DVV had veel moeite met het spel van Westervoort. Na twaalf minuten kregen de gasten loon naar werken en tikte linkspoot Tycho Kaak de bal achter doelman Guus Vos. Westervoort was de baas op het veld en DVV noteerde pas na twintig minuten de eerste kans. Davey van de Dam kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar stuitte op doelman Ronnie Sessink. DVV deelde wat speldenprikjes uit, maar Westervoort bleef de bovenliggende partij en kreeg bijna hulp van DVV om de marge te verdubbelen. Een voorzet werd door Lucas Marogna verkeerd geraakt en belandde op de lat.

Ander vaatje
Nadat DVV Robin Dekker na ruim een half uur zag uitvallen, kabbelde de wedstrijd richting het rustsignaal. DVV had geen antwoord op het goede spel van Westervoort en geluk dat de eerste helft slechts met een 0-1 achterstand werd afgesloten. Het was duidelijk dat DVV de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen om een goed resultaat te halen. Dit zag er direct na rust niet echt naar uit. Guus Vos moest na enkele minuten al direct redding brengen en voorkwam zo een grotere achterstand. Hierna brak een fase aan waarin DVV sterker werd. Een voorzet van Youri Poorter kwam voor de voeten van Davey van den Dam terecht. Ondanks een matige aanname had hij genoeg tijd om de bal hard tegen de touwen te jagen. Westervoort was even van slag en DVV profiteerde direct. Binnen vijf minuten had DVV een achterstand omgebogen in een voorsprong. Het was Niels Mattijssen die de trekker overhaalde en de 2-1 liet noteren.

Mooi voetbalgevecht
De derby kwam toen goed los, zonder echt goed voetbal en grote kansen ontspon een mooi voetbalgevecht. Westervoort begon steeds meer aan te dringen en DVV verdedigde de voorsprong met hand en tand. Guus Vos moest 5 minuten voor tijd handelend optreden, nadat Westervoort via de rechterkant gevaarlijk werd.
Ook in de extra tijd was het voor DVV flink billenknijpen. De grootste kans op de gelijkmaker voor Westervoort was vlak voor het eindsignaal: de inzet van Julian Hensen belandde op de paal.