€ 3.080! Rosa Geenacker en Arjan Koenen geven de cheque aan Hans Breunissen en William Boekhorst. Ook Bilou Biddle wordt er blij van.
€ 3.080! Rosa Geenacker en Arjan Koenen geven de cheque aan Hans Breunissen en William Boekhorst. Ook Bilou Biddle wordt er blij van.

Ondernemend Westervoort bestaat 15 jaar en schenkt ruim 3000 euro voor opknap Biddle Brug

Algemeen

WESTERVOORT - Ondernemend Westervoort bestaat vijftien jaar. Alle reden voor een feestje. Sander van Anholt van Vlees & Co zette de deuren van zijn Amsterdamse vestiging wijd open voor zijn collega-ondernemers.

Door Susan Wiendels 

“Het was mooi dat we het jubileum konden vieren in een hele andere omgeving, maar wel bij één van onze leden”, vertellen vicevoorzitter Arjan Koenen en secretaris Bert Jansen. Want verbinding maken én de gunfactor, daar draait het om bij Ondernemend Westervoort. Bert Jansen is één van de mensen van het eerste uur. Hij schudt de namen van het allereerste bestuur zo uit de mouw: “Diana van Kesteren, Mendy Tiemessen, Edwin Peters, Ton Koenen en Martin Wieleman.” In vijftien jaar is Ondernemend Westervoort uitgegroeid tot een stabiele club met circa honderd leden. Elke zes weken organiseert de club een bijeenkomst om op informele wijze bij elkaar te komen en te netwerken.
Het hoogtepunt? “Heb je even?’ glimlacht Bert Jansen. “We hebben verschillende lezingen gehad van BN’ers, waaronder Tom Coronel. Daarnaast hebben we verschillende voetbalwedstrijden bezocht, ook van het Nederlands elftal. De verkiezing van de Ondernemer van het jaar is elke keer weer een succes net als het jaarlijkse pruuvement met MKB Duiven en de haringparty.” Ook de jubileumdag kan wat hem betreft de boeken in als een succesnummer. Met 55 man de trein in naar Amsterdam, een feestelijk onthaal bij Vlees en Co, een boottocht door de grachten en voor de diehards een kroegentocht tot in de vroege uurtjes. Arjan Koenen lacht: “Maar wel weer gewoon om half negen aan het ontbijt.” Naast vermaak en volop lol was er ook ruimte voor serieuze zaken. De verkoop van lootjes en het Biddle Brug Borreltje leverde een bedrag op van maar liefst € 3.080. Vrijdag 30 september overhandigden Arjan Koenen en bestuurslid Rosa Geenacker een cheque met dit bedrag aan Hans Breunissen en William Boekhorst van de Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort (SSCW). Daarmee komt de restauratie van de zo karakteristieke schildering van Chris Biddle op de spoorwegbrug aan de Liemers Allee een stuk dichterbij. Chris’ dochter Bilou was ook aanwezig. Zij glom van trots.

Ondertussen kijkt het bestuur van Ondernemend Westervoort al met een schuin oog naar 2023. Dan staat naast de reguliere activiteiten ook een bezoek aan de Vrienden van de Amstel op het programma.