Elvira leidde tot 2020 een onbezorgd leven
Elvira leidde tot 2020 een onbezorgd leven Foto:

Crowdfunding voor zieke Elvira Reckweg

Algemeen

DUIVEN - Het is vijf voor twaalf voor Elvira Reckweg. De 38-jarige Duivense heeft uitgezaaide melanoomkanker. Haar laatste strohalm is een TIL-therapiebehandeling in het buitenland. Haar man Chiraag Lodhia en vrienden hopen via crowdfunding het geld voor deze operatie bijeen te krijgen.

Elvira werd begin 2020 gediagnostiseerd met melanoomkanker, heel kort nadat zij een miskraam had gekregen. Na verschillende operaties en ingrepen kreeg ze halverwege 2021 te horen dat ze kankervrij was. Chiraag Lodhia: “Zij heeft daarna anderhalf jaar kunnen genieten van een leven zonder deze verschrikkelijke ziekte. Ze was weer bezig met het opbouwen van een leven en het opstarten van een IVF-behandeling. Helaas kregen we in oktober 2022 te horen dat de kanker was teruggekeerd met uitzaaiingen in de lever. Nadat immuuntherapie niet het gewenste resultaat had, gaf de arts aan dat ze niets meer kunnen doen dan alleen maar de groei proberen af te remmen. Wij hadden nooit verwacht dat dit zo ver zou komen.” Hoeveel er exact nodig is, weet Chiraag Lodhia nog niet. Deze week heeft hij een gesprek met een arts in een ziekenhuis in Londen over het behandelplan. Vooralsnog is het streefbedrag twee ton. “TIL-therapie is haar laatste redmiddel”, vertelt hij zichtbaar geëmotioneerd over zijn vrouw, die hij zijn zielsverwant en beste maatje noemt. De TIL-therapie is een behandeling met lichaamseigen afweercellen. Helaas voor Elvira wordt deze behandeling in Nederland niet standaard aangeboden. Het wordt op dit moment alleen nog gegeven als een experimentele therapie in het kader van een klinische studie. Chiraag Lodhia vervolgt: “Wij hebben contact gezocht met enkele klinieken in het buitenland die ons wél willen helpen. Zij hebben vertrouwen in een positieve uitkomst. Alleen wordt zo’n behandeling over de grens helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ik heb op dit moment als partner veel mantelzorg en niet de financiële middelen om deze behandeling te kunnen financieren. Daarom doe ik een beroep op iedereen om Elvira, een jonge vrouw met zo veel dromen en wensen, te helpen door te doneren. Wij weten en voelen dat deze behandeling haar leven zal redden. Onze toekomst samen! Wij kennen elkaar al dertig jaar en hopen nog vele jaren samen te blijven.”

Lees het verhaal van Elvira Reckweg en doneer: https://www.gofundme.com/f/help-elvira-battle-cancer?member=25020621&sharetype=teams&utm_campaign=p_na+share-sheet&utm_medium=social&utm_source=whatsapp