De overhandiging van de cheque aan Mary Ossevoort (Foto: Marian Hulscher)
De overhandiging van de cheque aan Mary Ossevoort (Foto: Marian Hulscher) Foto: Marian Hulscher.

Tweedehandskledingbeurs in Duiven

DUIVEN - Na een stilte van tweecorona jaren kon de stichting tweedehandsbeurzen we in 2022 eindelijk weer beurzen houden: twee keer een kledingbeurs en één keer speelgoed/baby-artikelen/sport-artikelen beurs. Elk jaar gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. In 2022 is het bedrag van alle drie de beurzen bij elkaar opgeteld en geschonken aan Mary Ossevoort.

Zij maakt levensmiddelen pakketten voor minima gezinnen. Maar ook (kleine) kadootjes voor de kinderen tijdens de Sinterklaas tijd of een kinderverjaardag vinden hun weg naar de gene die het zo hard nodig hebben. De uitgifte vindt voornamelijk plaats via Facebook. Maar ook gezinnen die geen sociaal media hebben worden niet vergeten. Het huis van Mary verandert soms in een ‘pakhuis' met levensmiddelen en presentjes voor het goede doel. Vele inwoners en bedrijven weten haar te vinden en schenken goederen aan haar, zodat zij het weer kan uitdelen.
Marina Hulscher: "Wij als stichting tweedehands beurzen vonden dit een geweldig initiatief en wilden haar daarom ondersteunen met een gift. Mary heeft hier heel veel gezinnen mee kunnen ondersteunen voor onder andere wat lekkers tijdens de feestdagen.

De eerstkomende beurs in 2023 is voor de voorjaars/zomer kleding. Deze is op zaterdag 18 maart. Kinderkleding in de maat 50 t/m 176 en ook textiele babyartikelen (zoals beddengoed, badcapes, boxkleden) worden te koop aangeboden. De beurs wordt gehouden in de OGtent, Remigiusplein 9 in Duiven. "Indien u kleding wilt verkopen kunt u van zondag- op maandagnacht vanaf 00.01 uur 6 maart een nummer aanvragen op de site www.kledingbeursduiven.nl.
U kunt uw kleding (voorzien van maat, verkopersnummer en vraagprijs) per maat gebundeld aanbieden vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur bij de OGtent op zaterdag 18 maart. De verkoop zal zijn van 12.00 tot 14.00 uur. Graag willen we zoveel mogelijk de aankoop via een pinbetaling hebben. Tussen 16.00 en 16.30 uur kunt u uw niet verkochte kleding weer ophalen. Zoals gebruikelijk wordt bij de verkoper 20% van de opbrengst in mindering gebracht en bij de koper wordt het aankoopbedrag met 10% verhoogd. Na aftrek van kosten zal de opbrengst ten goede komen van een lokaal/regionaal goed doel.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze site. Komt u er niet uit dan kun u contact opnemen met Marian Hulscher op telefoonnummer 0316-281430 (liefst na 18.00 uur)."