Druk overleg na een vraag! (Foto: Piet Wijnands)
Druk overleg na een vraag! (Foto: Piet Wijnands) Foto:

Wiekent Westervoort Pubquiz voor voedselbank

Muziek van Skoeks, Westfort Brass, vrouwenkoor Colours en hersengymnastiek voor goede doel

WESTERVOORT - Pubquizzen is hot. Ook in Westervoort. Over de eerste twee Wiekent Westervoort Pubquizzen in 2020 en 2022 wordt nog steeds nagepraat. Genoeg voer voor een derde editie. Op 24 maart slaan de Historische Kring, OBK, SC Westervoort opnieuw de handen ineen. 

Door Susan Wiendels

Het gebulder na een instinker. Het gejuich of boe-geroep als teams het juiste antwoord horen. De onderlinge strijd. Op een leuke manier, dat wel. John Kemper en Jan Smink kunnen niet wachten tot het zover is. Samen met Ronnie Gerretzen, Jos Veelen, Kees Krechting en Bert Stienissen zijn ze de initiatiefnemers van de Wiekent Westervoort pubquiz. De naam zegt het al. Enige kennis van Westervoort is knap handig om hoge ogen te scoren. John Kemper: “Tegen mensen die hier net wonen zeg ik ‘Kom naar Wieleman. Deze quiz is de ideale inburgeringscursus’. Maar er zitten ook wel wat algemene kennisvragen in, hoor.”

Gesignaleerd

Vooral dankzij Ronnie Gerretzen staat de quiz bol van leuke filmpjes, beeldmateriaal, actuele (lokale) feitjes en humor aldus John Kemper en Jan Smink. “Hij is nu al gesignaleerd in het dorp met zijn camera.” Bovendien zit de jas van presentator hem als gegoten. De voorzitter van OBK heeft een vlotte babbel, kan moeiteloos improviseren en weet op het juiste moment bezoekers met een kwinkslag te raken.

Zes rondes

“In totaal spelen we zes rondes”, legt Jan Smink uit. Eén daarvan is net als vorig jaar een muziekronde met vragen die voortvloeien uit live-muziek van vrouwenkoor Colours, de Westfort Brassband en Skoeks. Toen ging de eerste prijs van de pubquiz naar Team naast ons speelt vals. Zij kregen als prijs mini tom-pouces met het WieKent Westervoort-logo. Tussendoor en na afloop is er tijd voor een biertje en live-muziek. Want gezelligheid, daar draait het allemaal om. En natuurlijk het goede doel. Vorig jaar werden de entreegelden (ruim zeshonderd euro) geschonken aan Oekraïne, dit jaar is de voedselbank aan de beurt.

Aanmelden

Aanmelden kan via mailadres: wiekent@hkwestervoort.nl. Aanmelding is noodzakelijk om mee te doen. "Je moet je van tevoren aanmelden zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen." De kosten bedragen €5,- per persoon, contant aan de zaal te voldoen. Deelnemers krijgen daarvoor in ieder geval een kop koffie of thee. De avond start om 20.00 uur. Twaalf teams van zes personen hebben zich al aangemeld. “Maar mensen kunnen zich ook individueel aanmelden. Dan delen wij ze in een team in.”

Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? (Foto: Piet Wijnands)