De wethouders Boone, Bijl en Goossen na de ondertekening
De wethouders Boone, Bijl en Goossen na de ondertekening Foto:

Vitesse United breidt uit naar de Liemers


REGIO - Zondag 26 februari organiseerde Vitesse Betrokken een feestelijke kick-off om de nieuwste editie van Vitesse United gezamenlijk af te trappen en de behaalde resultaten te vieren. Dit gebeurde samen met gemeente Arnhem en de omliggende gemeentes: Zevenaar, Westervoort, Duiven, Overbetuwe en Rheden.

Het Vitesse United programma start deze maand in Westervoort, Duiven en Zevenaar. Voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse–Ajax werd de samenwerkings-overeenkomst getekend door wethouders van deze gemeenten: Jan Derksen namens Westervoort, Arthur Boone namens Zevenaar en Johannes Goossen namens Duiven.

Afgelopen jaar is het MDT-programma Vitesse United gestart en werden er 90 jongeren uit de gemeente Arnhem begeleid in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. De Arnhemse jongeren werden samen met onderwijs- en welzijnsorganisaties geselecteerd om deel te nemen aan het 16-weeks programma. Waarin zij sporten met elkaar, kwaliteiten en talenten ontdekken, workshops uitvoeren, een kijkje nemen in het werkveld en iets terug doen voor de maatschappij door middel van een buurtbijdragen.

Een aantal van de succesverhalen uit vorige edities kwamen aan bod tijdens de presentatie; een mooie video van Waleed toonde hoe hij zijn droom heeft gevonden tijdens het programma. Gedurende de middag hielpen deelnemers van het programma met de organisatie, zo namen zij hospitality taken op zich en maakten zij een praatje met de genodigden. ISK-leerlingen Mike en Ahmed gaven zelfs een korte presentatie tijdens de kick-off, waarin zij vertelden wat zij geleerd hadden. En dat zij ondanks hun taalachterstand nu hier staan en het programma benoemen als hoogtepunt in hun leven.

MVO-manager Kevin Janssen stond stil bij de vragen "Waarom doen wij dit?" en "Waar komt onze passie vandaan om dit te willen doen?” Daarna werd het programma toegelicht om een duidelijk beeld te schetsen aan de aanwezigen. "Vanaf dit jaar mogen wij jaarlijks, voor de aankomende drie jaar, 220 jongeren per jaar begeleiden met ons programma. Een mooie stap voor ons als stichting, maar ook een mooie stap om onze werkwijze binnen andere gemeenten uit te voeren.

Kevin Janssen: “Ondanks het verlies van Vitesse, was het een geslaagde middag waar we onze partners samen hebben gebracht. Net zoals het idee van het programma werken wij graag via een integrale aanpak om de meeste impact te creëren. Door samen te komen en het programma tastbaar te maken zijn we gezamenlijk een stap verder gekomen in het maximaliseren van kansengelijkheid bij jongeren in en rondom Arnhem.”