'Hardlopen en wandelen leiden tot verbinding'
'Hardlopen en wandelen leiden tot verbinding' Foto:

Toon Hooyman zet ‘De 3 van Immerloo’ op de hardloopkalender

Algemeen

LOO -  Als het aan initiator Toon Hooyman ligt, wordt de hardlooprun ‘De 3 van Immerloo’ een echte klassieker. Zaterdag 1 april - geen grapje - is de eerste editie.

“Bij mijn afscheid als bestuurslid van s.v. Loo heb ik aangegeven een jaarlijkse hardloopwedstrijd te willen organiseren voor en bij s.v. Loo in de vorm van drie keer een rondje dijk. Met de opbrengst voor een goed doel.” Dit jaar gaat het inschrijfgeld naar het team 073 Liemers For life, dat zich met hart en ziel inzet voor de Stichting Roparun.

De route is in totaal negen kilometer: twee rondjes van 3,1 kilometer; het laatste rondje is 2,8 kilometer. Er kan alleen gelopen worden of in een team van drie. Toon Hooyman: “Ik heb ‘m vorige week gelopen in 44.30 minuten.” Vanaf sportpark Immerloo is de route rechtsaf Loostraat naar de Loodijk. Er wordt gelopen op eigen risico op de openbare weg en iedereen moet de normale verkeersregels volgen. Alle deelnemers worden dringend gevraagd om aan de linkerzijde van de weg te lopen, waardoor het oversteken beperkt blijft tot de start en finish. Voor de veiligheid worden twee verkeersregelaars ingezet bij de ingang van sportpark Immerloo en één verkeersregelaar bij einde Loodijk met de Husselarijstraat vanwege een kleine inkorting bij de derde ronde.

 Toon Hooyman: “Dit is een mooie plaats om te laten zien dat hardlopen en wandelen ook tot verbinding leidt.” Hij kan het weten, sinds 2014, toen hij voor het eerst meedeed aan de Roparun is hij besmet met het hardloopvirus. “Voor die tijd liep ik wel eens een rondje dijk, dan moest ik halverwege uitrusten.” Nu loopt hij hele afstanden, - ‘zondag de halve marathon van Venlo’ - soms alleen, vaak met anderen, waaronder de mannen en vrouwen van FRoS uit Duiven.

Inschrijven kan vooraf per mail naar a.hooyman@chello.nl onder vermelding van de naam van de loper. Bij estafetteteams gaarne de naam van het team vermelden, en wie er loopt of wandelt. De voorinschrijving sluit op 1 april om 12.00 uur, en ter plaatse kan nog worden ingeschreven tot tien minuten voor de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- per persoon en ook € 5,- per team, gepast te betalen door de startende loper. Per startnummer wordt 1 consumptiebon uitgereikt. De tijdregistratie vindt plaats via de startklok die opgesteld staat bij de ingang van sportpark Immerloo. Per startnummer wordt aan het einde van het derde rondje de eindtijd genoteerd. Zowel de startklok als de startnummers worden beschikbaar gesteld door de Dijkencross Pannerden. De kleedkamers van s.v. Loo zijn beschikbaar voor omkleden en/of douchen. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in de kantine.