Werk aan de winkel voor
winkelgebied in Duiven

'Het moet bruisender'

DUIVEN - De gemeente Duiven, De Nieuwe Winkelstraat, ‘Ik Onderneem’ en de Ondernemersvereniging Centrum Duiven (OCD) slaan de handen ineen. Samen willen ze zorgen voor een levendiger winkelgebied in Duiven met meer sfeer, minder leegstand en hogere bezoekersaantallen. 

Het onderzoeksplatform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) heeft voor de gemeente onderzoek gedaan naar het winkelgebied in het centrum van Duiven. Dit is gedaan via een scan. Deze scan bestond uit een enquete en het afleggen van bezoeken aan het centrum van Duiven en gesprekken met ondernemers.
De onderzoeksresultaten uit deze scan zijn op 6 februari jl. gedeeld met de ondernemers tijdens een bijeenkomst in de Ogtent. De opvallendste bevindingen waren geen eenheid in het winkelgebied, geen duidelijke sfeer en veel leegstand.
Duidelijk is dat er verbeteringen nodig zijn om er een bruisend centrum van te maken. De gemeente roept ondernemers en vastgoedeigenaren nu op om in actie te komen, mee te denken en dit te doen tijdens een drietal bijeenkomsten in maart en april. De eerste bijeenkomst was op maandag 30 maart, de volgende twee zijn op 3 en 18 april vanaf 18.30 uur tot 20.30 uur in de Ogtent. Wethouder Dominique van Dam kijkt ernaar uit om met de ondernemers en vastgoedeigenaren aan de slag te gaan. Niet blijven praten, vooral doen is haar motto.

Tijdens de bijeenkomsten gaan de aanwezigen in werkgroepen uiteen. Ze gaan aan de slag met vier thema’s: als eerste bezoekers en bereik: welke bezoekers komen naar Duiven, welke niet en hoe kunnen we deze bereiken? Dan zichtbaarheid, met aandacht voor het aankleden van leegstaande winkels. Als derde sfeer en vergroening, waarbij gekeken wordt naar de algehele uitstraling van het centrum. Als laatste digitalisering en data, waarbij wordt nagedacht over het verzamelen en toepassen van digitale data (website, socials) en het creëren van meer eenheid onder de ondernemers.