Róbin de Weerd, Anouk Nijhuis en Mark Hofman
Róbin de Weerd, Anouk Nijhuis en Mark Hofman Foto:

Notarieel Café in Het Musiater

Prick & Van Houtum verenigt notariaat en entertainment

ZEVENAAR - De notaris als ondernemer. Die rol past de notarissen van Prick & Van Houtum als een jas. Met Het Notarieel Café in Het Musiater als ultiem bewijs. Op 9 juni kan iedereen aanschuiven voor een informatieve én gezellige middag. 

Niets geen sigaar rokende mannen in grijs pak achter een bureau, die achterover leunend veel geld verdienen met standaardpapierwerk en onleesbare akten. Het stoffige imago van het notariaat is al lang een gepasseerd station bij Prick & Van Houtum notarissen. Wie het karakteristieke pand aan de Arnhemseweg 55 betreedt stapt een lage drempel over: de deur staat open en de koffie is klaar. Mark Hofman, Michiel Oude Luttikhuis, Martijn van Lawick van Pabst en de kandidaat-notarissen Róbin de Weerd en Anouk Nijhuis ontvangen mensen met open armen, zonder dat de teller meteen begint te tikken. Een informele aanpak en eigentijdse benadering: outgoing, naar de mensen toe, dát is kenmerkend voor het Zevenaarse notariskantoor. 

Het idee om mensen via een theaterpodium te bereiken leefde al langer. Het ei werd definitief gelegd nadat Mark Hofman en zijn collega’s tijdens een brainstormsessie over de visie voor de langere termijn hun focus legden op het familierecht. “Natuurlijk blijven we ook alle wettelijke taken op het gebied van onroerend goed recht en vennootschapsrecht uitvoeren, maar we zetten nadrukkelijk in op het imago van een familierechtkantoor.” 

Het woord entertainment valt zelfs als Het Notarieel Café ter sprake komt. Mark Hofman: “We willen mensen op een laagdrempelige manier informeren over thema’s waar zij in hun hoofd misschien mee zitten. Dat doen we door ze een gezellige middag te bezorgen met een borreltje en een hapje.” Het aangename en nuttige verenigen: twee vliegen in één klap. Deelnemers krijgen op 9 juni informatie over de meest uiteenlopende notariële vragen en kunnen deelnemen aan twee van de vier workshops: levenstestament, nalatenschap, samengesteld gezin of Wet langdurige zorg. Informatie die in hun specifieke situatie misschien het verschil kan maken. Neem de Wet op de Langdurige zorg (Wlz). “Voor 2015 had je de AWBZ en moesten mensen een eigen bijdrage betalen op basis van inkomen. Nu wordt de eigen bijdrage niet alleen bepaald op basis van je inkomen. Als je met je inkomen al aan de maximale bijdrage van € 2.652 zit, dan mag je vermogen hebben wat je wilt. Je hoeft nooit meer dan de maximumbijdrage te betalen”, licht Mark Hofman alvast een tipje van de sluier op. In veel gevallen loont het om een goed levenstestament te hebben vertelt hij. “Stellen denken vaak dat als de één het niet meer kan, de ander het nog wel kan doen. Maar dat is niet zo. Wil je bijvoorbeeld een huis verkopen, dan moet je allebei wilsbekwaam zijn. Tenzij je het in een levenstestament vastlegt.” Ook het veranderde erfrecht in 2003 kan tot vervelende verrassingen leiden. Vanaf die tijd geldt dat de langstlevende erft. “Maar als je een ouder testament hebt, dan gaat deze voor de wet en dan kun je van een koude kermis thuiskomen.” Een regelmatige apk-check van een testament is geen overbodige luxe. “Ook persoonlijke omstandigheden en wensen kunnen veranderen.” 

Na het intro en de workshops krijgen deelnemers op 9 juni tijdens de informele borrel de gelegenheid om persoonlijke vragen stellen aan de deskundigen van Prick & Van Houtum. Ook is er ruimte om voor later een afspraak te maken om nog dieper op de materie in te gaan.

Het Notarieel Café is geheel gratis, aanmelden is wél noodzakelijk. “Omdat er plek is voor maximaal tweehonderd man”, vertelt Hofman. De samenwerking met Het Musiater is een een-tweetje. “We hebben een goede band met Bert Frölich en Tessa Helmink van het theater, we zijn al jarenlang partner. Tessa polste ons al vaker om gebruik te maken van hun ruimte(s). Zij hebben verstand van evenementen neerzetten en de faciliteiten; wij hebben de notariële kennis in huis.”

Róbin de Weerd en Anouk Nijhuis verheugen zich extra op Het Notarieel Café. De twee kandidaat-notarissen kunnen het unieke evenement als businesscase gebruiken voor hun Beroepsopleiding Notariaat. “We gaan meten wat het effect is van zo’n middag. Zeker omdat het iets unieks is in notarisland, zijn we heel nieuwsgierig naar de animo en behoefte van mensen. Als het een succes wordt, willen we er een jaarlijks terugkerend evenement van maken met wisselende thema’s.” 

Aanmelden
Wilt u uw zaken ook goed voor elkaar hebben en geen zorgen over de toekomst maken? Meld u zich dan vóór 1 juni aan voor het Notarieel Café door een e-mail te sturen aan info@pvhnotarissen.nl, of door te bellen naar 0316-524641.

Meer informatie is terug te vinden op www.pvhnotarissen.nl.