Fotograaf Erwin van Veldhuizen ontmoet Million Manhoef.
Fotograaf Erwin van Veldhuizen ontmoet Million Manhoef. Foto: Erwin van Veldhuizen

Million Manhoef is 'Speler van het Jaar'

ARNHEM - Million Manhoef is door de supporters van Vitesse uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De aanvaller, afkomstig uit de eigen jeugd, is de opvolger van Maximilian Wittek.

Manhoef brak dit moeilijke seizoen voor de Arnhemse club door met zijn acties en doelpunten. Zo scoorde hij twee keer tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, waardoor Vitesse daar een onverwacht punt (2-2 eindstand) binnensleepte. Tegen FC Groningen, dat met 6-0 werd verslagen, scoorde hij afgelopen zondag driemaal, een heuse hattrick.

Jaarlijks benoemt Supportersvereniging Vitesse de Speler van het Jaar. Van de 1.600 inzendingen stemden er maar liefst 49 procent op de nummer 42 van hun cluppie. Ryan Flamingo werd tweede en Melle Meulensteen eindigde als derde in de verkiezing.
Million Manhoef is dit seizoen topscorer met negen goals en heeft ook vier assists achter zijn naam staan. Manhoef is blij met zijn onderscheiding: "Ik ben er erg trots op dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen. Er staan een paar mooie namen in het lijstje, zoals onze trainer Phillip Cocu en Chris van der Weerden. Ik ga dit lekker vieren en dan weer vlammen tegen Feyenoord", meldt Million Manhoef op de website van Vitesse. Die wedstrijd is zondag 28 mei in Rotterdam.