Afbeelding

Plantjesmarkt op 3 en 4 mei in Horsterhof

Algemeen

DUIVEN - Op het erf van biologische boerderij de Horsterhof (Horsterstraat 1, Duiven) wordt op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse plantjesmarkt gehouden.

Op deze dagen worden er allerlei soorten zaadvaste biologische plantjes verkocht. Dat wil zeggen dat de zaden van deze planten dezelfde eigenschappen hebben als hun moederplanten. Het zaad van de plantjes kan dus weer opnieuw gezaaid worden in tegenstelling tot genetisch gemanipuleerde zaden! Ook door onszelf opgekweekte planten worden aangeboden.

Naast de bekende groenten- en fruitsoorten zijn er ook onbekendere planten, zoals yacon, dropplant en ananaskers. Er is ook ruime keus uit bloemen, kruiden, pompoenen, fruitstruiken en verschillende soorten peper- en tomatenplanten. “We kweken dit alles in eerste instantie op voor onszelf maar bieden moestuinders de mogelijkheid hun percelen ook aan te vullen met ons mooie aanbod. Ook “balkonboeren” zijn natuurlijk van harte welkom. Er is wat te drinken en eten. Kinderen kunnen een broodje bakken en wat maken en zaaien. De boeren zijn allemaal aanwezig om uitleg te kunnen geven over moestuinieren en vragen te beantwoorden. En… kom zoveel mogelijk op de fiets. De Horsterhof is een biologisch tuinbouwbedrijf. Er wordt groente geteeld voor groentepakketten die via abonnementen verspreid worden in de omgeving. Ook worden de groenten verkocht in de eigen boerderijwinkel.

Afbeelding
Afbeelding