Afbeelding
Foto: René Nijhuis

Veel animo voor duurzame school

Algemeen

Van basisschool Het Veer de duurzaamste school van Duiven maken, dat is het doel van de commissie duurzaamheid van MKB Duiven. Vorige week werd met een informatiebijeenkomst in de school het startsein gegeven.

Volgens commissievoorzitter Jeroen Willems is zeker een goede start gemaakt. “We hadden een opkomst van ruim dertig personen, waar we erg blij mee zijn. Het was een boeiende en inspirerende bijeenkomst. Het is nu aan ons om ‘spek te bakken’ van alle input die we gekregen hebben.”

De MKB Duiven-werkgroep wil bijdragen aan het landelijk streven naar halvering van de CO2-uitstoot in 2030. Er is bewust gekozen voor een klein, overzichtelijk project in de hoop dat het succesvol is en dan leidt tot enthousiasme om meer projecten te doen. De inwoners is gevraagd om mee te denken en mee te praten. Er wordt gedacht aan zonnepanelen op het dak, het terugdringen van de hoeveelheid, het energiezuiniger maken van het gebouw en het vervangen van tegels op het schoolplein door groen. Het project krijgt ook – hoe kan het ook anders in een school – een educatieve component.

Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via info@mkbduiven.nl.