Afbeelding

Neva-ensemble uit Rusland treedt op in Remigiuskerk

Algemeen

Het bij liefhebbers bekende Neva-ensemble geeft op donderdag 20 december om 20.00 uur een concert in de Remigiuskerk in Duiven. Van begin december tot half januari verzorgen zij wederom een groot aantal optredens in Nederland.

Het Russische klein koor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen en Russische volksmuziek over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt begeleid door de pianiste afgesloten met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde Russische componisten.

Het Neva-ensemble staat bekend om de zuivere vocale prestaties. Naast de concerten werkt het koor op zondagmorgen ook mee aan kerkvieringen en -diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk.

Het gezelschap komt sinds 1995 elk jaar naar ons land. De Russen krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen.

Het concert in Duiven is gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.Voor meer informatie, ValeryaMatigulina 072-5128555, www.neva-ensemble.narod.ru