Huub Hieltjes en Lars Evers in eendrachtige samenwerking.
Huub Hieltjes en Lars Evers in eendrachtige samenwerking.

Kinderburgemeester Lars Evers zoekt opvolger

Algemeen

DUIVEN - Kinderburgemeester Lars Evers is op zoek naar een opvolger voor zijn functie. Tot en met 29 oktober kunnen kinderen uit groep 7 uit de gemeente Duiven zich aanmelden om voor een jaar kinderburgemeester te worden in de gemeente Duiven.

“Een toffe baan”, vertelt Lars Evers over de functie van kinderburgemeester die hij sinds december vorig jaar invult. Als allereerste in de gemeente Duiven. “Ook al was het een groot gedeelte in coronatijd, ik heb gelukkig toch veel mogen en kunnen doen. Het was een hele leerzame ervaring. Ik hoop dat ik een goede opvolger ga krijgen die ook voor de belangen van kinderen gaat staan en net zoveel gaat genieten als ik heb gedaan. Ik heb een superleuk jaar gehad.” De elfjarige Lars zette zich onder meer met succes in voor meer rookvrije speeltuinen. Daarnaast was hij aanwezig bij officiële gelegenheden als de kranslegging op 4 mei, carnaval en Koningsdag. Zijn hoogtepunt? “Ik vond de fietsversierwedstrijd erg leuk. Die heb ik samen met burgemeester Huub Hieltjes bedacht. We hebben daarvoor een filmpje gemaakt. Kinderen konden een foto van hun versierde fiets opsturen. Op Koningsdag mocht ik de prijs uitreiken voor de best versierde fiets.” De samenwerking met de ‘echte’ burgemeester verliep soepel vond ook Huub Hieltjes. De gemeente Duiven twijfelde dan ook geen seconde om het kinderburgemeesterschap een vervolg te geven. Hieltjes: “Hiermee betrekken we de kinderen meer bij ons werk. Bovendien is het bij evenementen leuk om een kinderburgemeester te hebben om zo andere jongeren aan te spreken.”
Opkomen voor de belangen van kinderen, goed en vlot kunnen spreken, het leuk vinden om in de belangstelling te staan, beschikbaar zijn in het schooljaar 2021-2022 bij activiteiten als Koningsdag en carnaval. Dat is wat je moet kunnen als kinderburgemeester. Lars Evers: “Wat vind jij belangrijk in deze gemeente? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet word jij mijn opvolger. Stuur een filmpje op van ongeveer 1.30 minuut, waarin jij vertelt waarom jij het komende jaar kinderburgemeester wilt worden. Stuur je filmpje voor 29 oktober naar: kinderburgemeester@duiven.nl. Zet een telefoonnummer van je ouders erbij zodat de gemeente contact met je kan opnemen. De jury kiest uit alle aanmeldingen drie kandidaten. Deze kandidaten presenteren zich op 22 november aan de jury. De kinderburgemeester wordt op 7 december 2021 officieel benoemd door de gemeenteraad.