Burgemeester Huub Hieltjes (Duiven)
Burgemeester Huub Hieltjes (Duiven)

Liefde en aandacht

Algemeen

Voor het tweede jaar op rij gaan we de jaarwisseling in met beperkingen. Die beperkingen zijn er voor onze gezondheid en die van anderen. We snappen het wel, maar fijn is anders. Vorig jaar hoopten we dat we in het voorjaar definitief af zouden zijn van die beperkingen. Hoe anders is het gelopen...
Veel kan niet meer op de manier die we gewend waren, op de manier die zo natuurlijk voelt. We voelen ons beperkt. En toch, om het vol te houden hebben we contact nodig, met liefde en aandacht. Het blijft daarom belangrijk om met elkaar vreugde te delen en ook verdriet. We moeten oog hebben voor wat nog wel kan. Bijvoorbeeld samen met een vriend, collega of familielid een wandeling maken. Misschien een fietstocht of een rondje hardlopen.
Zelf doe ik het ook met veel plezier. Het kan en is zo waardevol. Belangrijk voor onze gezondheid, ook mentaal. We kunnen elkaar ook bellen, beeldbellen of een kaartje sturen. Elkaar aandacht geven. Want we hebben allemaal behoefte aan menselijk contact. We moeten ervaren dat een ander om ons geeft. Dat we horen bij groep, een gemeenschap.
Ons leven krijgt meer inhoud als we wat voor een ander kunnen betekenen. We hebben behoefte aan liefde en aandacht. Om te krijgen en te geven.

Ik wens u het allerbeste voor 2022. In goede gezondheid. Met liefde en aandacht voor elkaar.

Huub Hieltjes