"Bonnen notime was het rond"
"Bonnen notime was het rond" Foto:

Het kriebelt weer bij voetbaltrainer Marthijne Bochoven: ‘Dorpsclub Loo past bij mij’

di 11 jan 2022, 13:14 Algemeen

LOO – Voor veel mensen was 2021 een bijzonder jaar. Dat gold zeker voor voetbaltrainer Marthijne Bochoven. Hij verruilde na 32 jaar zijn werkgever én hij vond een nieuwe vereniging: SV Loo.

Door Susan Wiendels

Marthijne Bochoven lacht van oor tot oor. De Rhedenaar viert zijn 51e verjaardag en brengt een toost uit op zijn nieuwe club. Bochoven is de opvolger van Jan van de Wouw, die twee maanden geleden besloot te stoppen. “De moeilijkste beslissing in mijn leven op voetbalgebied”, aldus de Zevenaarder. Assistent-trainer Bram Janssen nam in de tussentijd de honneurs waar; met Bochoven heeft de vierdeklasser weer een trainer met alle benodigde papieren én een rijkelijk gevuld cv in huis. Bochoven was trainer van Worth Rheden, VDZ, ’t Peeske, HC’03 en vv Montferland. “Ik had me voorgenomen om een sabbatical te nemen zoals dat zo mooi heet”, vertelt Bochoven. “Maar toen deze vacature voorbijkwam, kon ik het niet laten lopen. Loo is een echte dorpsclub. Fanatiek, no nonsense, doe maar gewoon, dat past bij mij. Via via heb ik contact gelegd en een afspraak met voorzitter Jan van den Berg gemaakt. Binnen notime was het rond.” 

Meer in het vat

Loo staat nu op een verdienstelijke plek in de middenmoot, maar wie weet zit er met Bochoven aan het roer nog meer in het vat. Met fusieclub vv Montferland, toen nog Zeddam/St.Joris geheten, stuntte hij in 2019 in de nacompetitie door Jonge Kracht te verslaan, waarmee promotie naar de derde klasse werd afgedwongen. Dat is tegelijkertijd één van de twee hoogtepunten in zijn trainersloopbaan. De andere was het duel Pax-’t Peeske in 2014, dat beslissend was voor promotie naar de derde klasse. Die missie mislukte. ’t Peeske verloor met 5-0, maar Bochoven droomt nog steeds van de ambiance tijdens dat duel. Honderden in oranje uitgedoste fans waren vanuit Beek naar Hengelo gekomen. “Dat was vuurwerk. Geweldig!”

Marthijne Bochoven heeft voor een half jaar getekend met een optie voor nog een jaar. “Het is natuurlijk weer een raar voetbaljaar door corona, niemand weet hoe het gaat lopen. Vandaar dat halve jaartje. Van twee kanten moet het goed voelen.”