De uitreiking van de eerste appeldoos
De uitreiking van de eerste appeldoos

De appel als symbool voor een vitaler Liemers

Algemeen

ZEVENAAR - Vitaal zijn, worden of blijven: aan het begin van het jaar is dit een belangrijk onderwerp voor veel mensen. Vanaf nu staat de lokale appel centraal voor vitaliteit in de Liemers. Dat komt door de campagne van dé vitaliteitsexpert van de Liemers. Zo komt er meer aandacht voor fitte en vitale werknemers!

Basis voor de actie zijn het nationaal preventieakkoord vanuit het ministerie van VWS en de plicht van werkgevers om een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. René van Anen is als vitaliteitsexpert van de Liemers aan de slag gegaan met de campagne “Ontdek hoe vitaliteit smaakt”. Een eerste stap om Liemerse bedrijven bewuster te maken van het belang en voordeel van vitalere medewerkers.

Stolwijk - Kelderman

Een van de voorlopers op vitaliteit is Stolwijk - Kelderman in Zevenaar. Op donderdag 3 februari startte de campagne met de uitreiking van de eerste appeldoos aan directeur Joost Kelderman en HR medewerker Laura Hoitink van locatie Zevenaar. In de appeldoos, u raadt het al: de heerlijke en verse appels van de lokale kwekerij de Stokhorst. Die staan symbool voor een vitalere Liemers. Ook aan de andere filialen van Stolwijk - Kelderman (Doetinchem) en Stolwijk - Phillipsen (Wijchen) zijn op deze dag appeldozen overhandigd. Want ook buiten de Liemers mogen de bedrijven weten hoe vitaliteit smaakt. Het was een mooie aftrap voor een vitalere regio en aandacht voor een passend programma van René van Anen.
Deze week heeft René van Anen veel regionale bedrijven bezocht om te zorgen dat ze allemaal de gezonde smaak te pakken krijgen. “Zo zetten we de basis voor het stimuleren van gezond gedrag en het vergroten van de eigen motivatie van de medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van overgewicht, stoppen met roken en het letterlijk in beweging krijgen van medewerkers.” Vroege signalering is hierbij een signaalwoord en daarom start het programma ook met een vitaliteitscan. Natuurlijk wordt die gevolgd door een passend en persoonlijk programma. Zo bereiken organisaties en de mensen die hier werken hun doelen. Het hogere doel? Bewustwording en fitte en vitalere organisaties in de Liemers! De vitaliteitsexpert brengt graag een appeldoos met extra informatie bij bedrijf langs bij elk bedrijf in de LIemers. Meer informatie is te vinden via: www.renevananen.nl/appels.