De sfeer zit er tijdens de opnames al goed in
De sfeer zit er tijdens de opnames al goed in

EMM doet Groessen lied cadeau: presentatie ‘Dat is Groesse’ tijdens concoursweekeinde

Algemeen

GROESSEN - Schutterij EMM viert in het weekeinde van 14 en 15 mei haar uitgestelde jubileum. Dat gebeurt met een kermisavond en een groot schuttersconcours. Bijzonder moment tijdens het 125 (+2)-jarig jubileum is de presentatie van het schutterslied ‘Dat is Groesse’. Als cadeau aan het dorp.

Ruim twee jaar geleden begonnen de plannen en try-outs. Gitarist Jos Wissink van orkest Kaliber schreef de muziek en het nummer stond al even in de grondverf. De definitieve tekst is geschreven door Jos Wissink, Daan van Onna, Mike Stokman en Sjoerd Geurts. “We wilden er een echt schutterslied van maken en dat is volgens ons wel gelukt”, zegt Daan, die samen met Mike Stokman en Sjoerd Geurts de speciale ‘liedcommissie’ vormde.
De pandemie gooide begin 2020 roet in het eten en de plannen werden stilgelegd. Maar enkele maanden geleden werd de draad alsnog en vol enthousiasme opgepakt. In Studio 60 in Didam - van John te Dorsthorst - werd het lied ingezongen door twee rasechte Groessense schutters: Maarten Degen en Florian van Wely.
Daan: “Op het moment dat het arrangement definitief klaar was, is ook een grote afvaardiging van de schutterij en drumfanfare naar de studio gehaald om de opnamen nog feestelijker te maken.”
Zaterdagavond om tien uur wordt het lied live in de feesttent op het Schuttersplein gepresenteerd. Tegelijkertijd gaat de muzikale filmclip, verzorgd door Sjoerd Geurts van Geurts Media, in première via de social media van EMM. Daan: “De drumfanfare is de afgelopen weken druk bezig geweest om de muziek van het lied in te studeren. We brengen het nummer samen met Kaliber en natuurlijk onze zangers Florian en Maarten. We maken er een groot feest van. Dat lukt ons in Groessen wel. We hopen dat het echt een Groessens lied wordt.”

Het refrein:

Dat is Groesse,
Mien darp Groesse
Hier in Groesse heur ik tuus
Mooi gruun darpke
Plek van mien oldershuus

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de kermisavond op zaterdag 14 mei. Meer informatie over de voorverkoopadressen via de website www.emmgroessen.nl. Op diezelfde website is komend weekeinde ook het lied ‘Dat is Groesse’ te vinden.