Alwin Docter coördineert de Top2000 (Foto: Alie Engelsman)
Alwin Docter coördineert de Top2000 (Foto: Alie Engelsman)

Home Music speelt beste tien nummers in de kapel

Algemeen

DUIVEN - Elk jaar organiseert de Protestantse gemeente Duiven een Top2000. Dit jaar vindt het evenement plaats op 22 december in de Samen-op-Weg Kapel.

Door Alie Engelsman

Op deze gezellige avond speelt live-band Home Music de top 10, die de mensen zelf hebben uitgekozen uit ruim 40 nummers. Alwin Docter coördineert de Top2000. Samen met nog vier anderen zorgt hij ervoor dat er gezongen, gelachen, gegeten en gedronken kan worden, maar vooral dat mensen elkaar kunnen ontmoeten in een ongedwongen samenzijn.

Het thema van de Top2000 is dit jaar ‘Kleine profeten, grote dromen’. Rondom het thema zal Jolande van Baardewijk, predikant van de protestantse gemeente Duiven en initiatiefnemer van het evenement, de popsongs aan elkaar praten. “Dat is Jolande wel toevertrouwd, ze heeft wel wat vernieuwing in de kerk gebracht. Een thema met verhalen klinkt misschien wat zwaar, maar dat is het beslist niet. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen, ongeacht achtergrond en levensvisie. We willen op een fijne manier het jaar 2023 afsluiten, met mooie muziek en inspirerende verhalen.” De top 10 wordt samengesteld door de bezoekers zelf. Via een link konden mensen in de maand november stemmen op hun favoriete nummer. Deze nummers variëren van het ‘Blowin’ in the wind’ van Bob Dylan tot ‘I would stay’ van Krezip. Natuurlijk ontbreken nummers als ‘The sound of silence’ en ‘Hallelujah’ ook niet op de lijst. “We hebben bij de keuze van de nummers ook rekening gehouden met de jeugd. Er is veel gestemd. Veel mensen hebben er ook een opmerking bij gezet, waarom het nummer ze raakt of speciaal voor hen is. Begin december tellen we de stemmen en maken we de Top 10. Die sturen we naar de band. De meeste liedjes zullen ze zo kunnen spelen, maar ze moeten ook tijd hebben om een nummer te repeteren dat niet op hun repertoire staat.”
Dit jaar zal de Utrechtse band Home Music alle nummers live spelen en zingen. “We zijn in 2018 begonnen met het organiseren van de Top 2000. In coronatijd konden we natuurlijk niet samenzijn. Het eerste coronajaar maakte Jolande een thuis gemonteerde opname. We waren als kerk toen net een eigen Youtube-kanaal gestart: ‘pkn Duiven’. We kregen veel positieve reacties. Vorig jaar mochten we de Top 2000 voor het eerst weer in onze kapel houden. Toen hebben we live muziek van de band nog afgewisseld met filmpjes, maar dit jaar zal Home Music de hele avond verzorgen. We hopen uiteraard dat mensen de nummers mee gaan zingen, zodat er een leuke sfeer ontstaat. In de kapel kunnen we makkelijk 200 mensen een plek geven. We hebben statafels en we maken zitjes voor mensen die niet de hele avond kunnen of willen staan. De avond begint om 19.30 uur en na zo’n drie kwartier met elkaar zingen is er een pauze. Mensen kunnen dan, onder het genot van een kopje koffie, thee, biertje of wijntje, elkaar opzoeken. Aan het eind van de avond, zo rond 21.30 uur, is er natuurlijk gelegenheid om na te kletsen. We zorgen voor een hapje en een drankje.”
Er kan helaas niet meer gestemd worden, maar geïnteresseerden kunnen de muzieklijst nog wel bekijken en beluisteren via de link of de QR-code die te vinden is op de website via https://pkn-duiven.nl/top2000. Iedereen is van harte welkom om de Top2000 mee te maken. Aanmelden is niet nodig.

Afbeelding