Saba Eshaq, Robin Janzen en wethouder Joyce Zwaga zijn helemaal klaar voor de eerste schop in de grond
Saba Eshaq, Robin Janzen en wethouder Joyce Zwaga zijn helemaal klaar voor de eerste schop in de grond

Start aanleg glasvezel bedrijventerreinen Duiven

Algemeen

DUIVEN – Goed nieuws voor ondernemers in Duiven. De aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk is van start gegaan op de bedrijventerreinen in Duiven.

Maandag 19 februari jl. plaatsten Saba Eshaq (DELTA Netwerk), Robin Janzen, projectleider bij BAM en Wethouder Joyce Zwaga, Gemeente Duiven, officieel de eerste schop in de grond.
Saba Eshaq, DELTA Netwerk: “We zijn er erg trots op, dat we nu hier in Duiven het officiële startsein voor de aanleg van glasvezel kunnen geven. Met dit project, voegen we weer een heel mooi gebied aan ons portfolio toe. Als DELTA Netwerk werken we natuurlijk niet alleen. We hechten veel waarde aan de lokale samenwerking. Zonder de inzet van onze lokale partners, hadden we hier niet kunnen staan. Het animo in dit gebied was heel hoog en dus willen we onze partners graag extra bedanken voor hun toegewijde inzet. We hebben daarnaast alle vertrouwen in onze aannemer BAM, die het project tot uitvoering brengt en zijn blij met de goede samenwerking. En natuurlijk bedanken we de gemeente Duiven graag voor hun vertrouwen in ons om hier glasvezel te mogen aanleggen”.
Wethouder Joyce Zwaga van de gemeente Duiven onderstreept het belang van de uitrol van het glasvezelnetwerk op het bedrijventerrein omdat hiermee wordt uitgedragen dat Duiven moderne bedrijventerreinen heeft die voorbereid zijn op de toekomst. “Dit maakt Duiven een aantrekkelijke, moderne trekpleister voor nieuwe bedrijven om zich te vestigen”.

De projectleider Robin Janzen van BAM: “Op de bedrijventerreinen in Duiven gaat het om ongeveer 400 aansluitingen. We gaan 22 kilometer geul graven en er zal 130 km glasvezel in verschillende varianten daadwerkelijk de grond in gaan. In de aanloop hebben we goede gesprekken gehad met de gemeente Duiven en DELTA Netwerk. Het betreft een druk industrieterrein, er is veel verkeer en uiteraard staat veiligheid tijdens de werkzaamheden voorop. We gaan 1 keer onder de A12 door om het gebied aan te kunnen sluiten. De graafwerkzaamheden zullen we naar verwachting begin derde kwartaal van 2024 civiel afronden. In de uitrol is de samenwerking en afhankelijkheid van de andere nutsbedrijven op het industrieterrein van levensbelang om de geplande doorlooptijd te halen. Rond april worden de 1e bedrijven aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daarna wordt overgegaan tot activatie en kan er gebruik worden gemaakt van internet via glasvezel.”

Ondernemers van de geselecteerde bedrijventerreinen die nog geen abonnement hebben afgesloten, maar wel graag gebruik willen maken van glasvezel kunnen alsnog een abonnement afsluiten bij lokale telecomaanbieders of bij DELTA Zakelijk. Zij kunnen zich aanmelden voor een gratis aansluiting zolang we hier bezig zijn met de aanleg. Meer informatie is te vinden via de postcodecheck op deltanetwerk.nl/zakelijk.