Lekker bakken!
Lekker bakken! Foto: SJOERD GEURTS

Taarten bakken op nationale daltondag

Algemeen

DUIVEN - Het is vandaag feest op dalton IKC het Klokhuis in Duiven. Tijdens de internationale daltondag op 20 maart worden er door de leerlingen appeltaarten gebakken, die nog dezelfde dag worden bezorgd in de buurt. Bij verzorgingshuis Thuvine gaan we langs met appelcake. Ook mogen de kinderen er natuurlijk zelf van smullen. Er wordt groepsdoorbroken gewerkt, oftewel jong en oud werken samen. Het zorgt voor een vrolijke reuring op school, waar op dit moment appels worden gesneden, deeg wordt gemixt en taarten worden vormgegeven. 

Het daltononderwijs wil onder andere zeggen dat kinderen meer eigen verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Daltononderwijs staat ook voor samenwerken. “Alles binnen IKC Het Klokhuis is gericht op het ontwikkelen van een stuk zelfbewustzijn bij kinderen”, vertelt daltoncoördinator Jeanet Gasseling. “Dat de leerlingen weten waar ze goed in zijn, aanvoelen wat ze willen leren en zelf keuzes durven te maken.”

Tijdens de daltondag wordt er feestelijk stilgestaan bij deze visie, waar landelijk al bijna 400 onderwijsinstellingen bij zijn aangesloten. Het plezier is groot. Jeanet: “We zijn nu bezig met de laatste loodjes. De ouders zetten alle taarten daarna meteen thuis in de oven. Later op de dag gaan weze dan bezorgen. Dit doen we allemaal vanuit een stukje maatschappelijke betrokkenheid. Dat de kinderen leren dat je ook iets voor een ander doet.”