Theo Jansen opent het teqballveld
Theo Jansen opent het teqballveld Foto:

DVV heeft primeur met teqballtafel

Algemeen

DUIVEN - Lionel Messi doet het, Cody Gakpo en nog meer internationale voetbalsterren: teqball, een combinatie van voetbal en tafeltennis, gespeeld op een rond aflopende tafeltennistafel. Spelers van DVV kunnen hun helden achterna nu de club als eerste in de Liemers een teqballtafel heeft.

Applaus klinkt als Theo Jansen, voorzitter van de Club van 100, het lint doorknipt en daarmee het teqballveld op sportpark De Nieuweling officieel opent. Dankzij een bijdrage van de club van 100 kon de aanschaf van de tafel gerealiseerd worden. En ook de gemeente Duiven droeg een klein steentje bij. DVV-voorzitter Joep Rhebergen: “Niet alleen onze leden kunnen gebruik maken van de tafel, ook bezoekers en tegenstanders. Iedereen kan vrij meedoen. Vorige week was hier een selectieteam van Jonge Kracht. Die gooiden meteen hun tassen opzij om te gaan teqballen. Er wordt echt volop gebruik van gemaakt.”

Het doel van het spel is om de bal over het net naar de tegenstander te spelen zonder dat deze de grond raakt. Het spel wordt gespeeld met twee of vier spelers. Zij kunnen hun hoofd, voeten, borst en benen gebruiken. Een speler mag de bal met ieder lichaamsdeel slechts een maal raken. Twee keer controleren met bijvoorbeeld de rechtervoet is dus geen optie. In maximaal 3 balcontacten speel je bal terug naar de helft van de tegenstander. Dat vereist technische én cognitieve vaardigheden. Rhebergen: “En niet alleen voetballers kunnen gebruik maken van de teqballtafel.  Het biedt ook een podium aan handballers, padellers, tennissers en volleyballers.”
Joep Rhebergen: “We hopen dat er op termijn een voetbalcompetitie opgezet gaat worden. “Dan zijn wij natuurlijk de eerste club die aansluit.”

Voorzitter Joep Rhebergen met alle mannen die een steentje hebben bijgedragen aan de realisatie van het teqballveld