Rotary Duiven organiseert ‘dagje voor ouderen’

Algemeen

DUIVEN - Rotary Duiven brengt het ondersteunen van goede doelen op 13 april weer in de praktijk met een gratis dagje-uit voor (eenzame) ouderen uit Duiven en Westervoort.

Iedereen heeft wel een wens. Nog eens een keer koffiedrinken in dat ene tentje, nog eens naar dat bijzondere museum of gewoon een lekkere boswandeling. Rotary Duiven gaat wensen in vervulling brengen. Wensen van alleenstaande ouderen van pakweg 65 jaar en ouder. Mensen die de deur soms niet meer uitkomen. Omdat ze geen auto hebben, omdat ze moeilijk lopen, omdat ze de energie niet hebben of omdat ze gewoon geen zin hebben om alleen ergens te zitten of rond te struinen. Die mensen wil Rotary Duiven een leuk dagje-uit bezorgen. 

Voorzitter Janiek Kroon van Rotary Duiven: “We nemen ze op zaterdag 13 april een dag op sleeptouw. Ze mogen zelf de bestemming bepalen, als het maar ergens in Gelderland is. Anders gaat de tijd op aan in de auto zitten. Eén op één is de bedoeling. Dus een Rotary-lid en een ouder iemand. We halen ze rond 12.00 uur thuis op en rijden naar de gewenste bestemming. Daar lopen en kijken we rond of we gaan lekker zitten met een kop koffie en iets te eten. Het moet echt een dagje-uit zijn.” Daarmee is het niet klaar. Aan het eind van de middag komt iedereen samen en wordt gezamenlijk gegeten. Ook op kosten van Rotary Duiven. Na het diner worden de deelnemers weer keurig thuisgebracht.

Het idee voor het project komt uit de koker van Annet van der Woude. “Ik ben voorzitter geweest van De Zonnebloem in Duiven. Het viel me altijd op dat mensen het zo fijn vinden als je een luisterend oor voor ze hebt. In een grote groep is dat soms lastig. Daarom heb ik binnen Rotary in 2019 het plan geopperd voor deze activiteit. Eén op één, zodat mensen zich verzekerd weten van alle aandacht. Mijn ervaring is dat er mooie gesprekken ontstaan als je een paar uur met iemand op pad bent. De leden vonden het een goed idee en willen zich ervoor inzetten.”

Ouderen die mee willen doen kunnen zich telefonisch of per mail vóó6 april aanmelden bij Rotary Duiven. Telefoon: 06 54611900 (Sylvia Verhaar) of mail naar: rotaryduiven@ziggo.nl.