Afbeelding

De leukste dingen om te doen in Rotterdam!

Zakelijk

Heb je zin in een dagje uit? Je zult dan niet op vakantie gaan naar een van de ABC-eilanden. Een auto huren Bonaire heeft immers geen zin voor één dag, hier moet je echt langer verblijven. Voor een dagje uit is het juist beter om in Nederland te blijven. In ons land vind je meer dan genoeg steden waar je heerlijk 24 uur kunt vertoeven. Rotterdam is hier een goed voorbeeld van, alhoewel veel mensen eerst zullen denken aan Amsterdam. Toch mag Rotterdam er ook zeker zijn, bijvoorbeeld vanwege de onderstaande bezienswaardigheden in deze stad! 

Markthal 

Hoewel een vrij nieuwe toevoeging aan Rotterdam, is de Markthal een van de beste dingen om te doen in Rotterdam als je van iconische gebouwen en veel lekker eten houdt. Zodra je naar binnen stapt, zie je meer dan 100 kraampjes, coole bars en veel foodie-tenten waar je kunt genieten van voedsel. Het is dan ook een van de beste plekken in de stad om te lunchen! Nu, in zo’n iconisch gebouw, draait de Markthal niet alleen om het eten, zorg ervoor dat je ook rondkijkt in de hele structuur. Het is echt indrukwekkend en mooi! Zo heeft het plafond het grootste kunstwerk van Nederland, de ‘Hoorn des Overvloeds’, dat je niet mag missen. Het is een kunstwerk met vijf lagen dat je oprecht zal betoveren.

Kubuswoningen

Oké, dus de Kubuswoningen van Rotterdam zijn waarschijnlijk enkele van de meest bekende woningen in de hele stad. Ze zijn bedacht en geconceptualiseerd door Piet Blom. Hij heeft ervoor gezorgd dat deze huizen totaal uniek zijn, je ziet ze echt nergens anders. Het is dan ook logisch dat een auto huren Rotterdam door veel toeristen gedaan wordt puur om de Kubuswoningen te kunnen bezoeken. Gekanteld in een hoek van 45 graden, zijn de kubussen volledig abstracte en echt coole ruimtes die je moet zien. Om te zien hoe het er van binnen uitziet, kun je een bezoek brengen aan de Kijk-Kubus of de Show Cube, een gemeubileerde woning die open is voor bezoekers. Het kost maar een paar euro en zal je een goed inzicht geven over de binnenkant van een Kubuswoning in Rotterdam! 

Euromast

Voor een prachtig uitzicht over Rotterdam (en daarbuiten), ga je naar de top van de Euromast-toren. Het is echt een van de beste dingen om te doen in Rotterdam als je op zoek bent naar uitzicht over de stad. Met zo’n 185 meter is dit het hoogste gebouw van Rotterdam en goed herkenbaar. Rijd je in de wagen rond die je gehuurd hebt via autoverhuur? De kans is groot dat je de Euromast dan al kunt zien, maar het kan dus ook beklommen worden. Als je eenmaal de top hebt bereikt, kun je de horizon aftasten terwijl je iets meer leert over de stad en haar geschiedenis. Zorg er wel voor dat je je warm kleedt, het kan aan de bovenkant namelijk erg koud worden. Ook kun je in de toren genieten van een heerlijk restaurant.